Annons

Annons

Håll dig frisk med ört-te !

Gunilla Nordin håller ett högt tempo med både jobb och häst som kräver mycket tid. För att orka dricker hon ört-te´ med gynostemma.

LÄS OCKSÅ: Snart kan du vaccinera dig mot vinterkräksjukan

Frisk med te
Gynnostemma är en ört som sänker blodsocker och kolesterol. Ökar immunförsvaret, ger bättre sömn samtidigt som den ger mer energi.
– Gynnostemma håller kroppen och sinnet ungdomligt. Det är en fantastisk ört, säger Gunilla Nordin, som dricker gynnostemma-te regelbundet.
Gunilla dricker ört-teet i perioder. Gärna tre koppar per dag. Under hösten och vintern ökar hon dosen och brygger en hel termos som hon kan dricka då och då under dagen.
– Jag har märkt att jag får mera ork och trots att jag dagligen träffar många människor så håller jag mig frisk. Jag har varken fått vinterkräksjuka eller blivit liggande med feber.
– När andra runt mig hostar och nyser och har ont i halsen så kanske jag känner mig lite hängig en dag. Men sedan går det över direkt. Det är som om infektionerna inte biter på mig!
Gunilla har ofta mycket att stå i både på jobbet och hemma. Hon har häst och tillbringar mycket tid i stallet med ridning och skötsel. På vintern är det kallt och mörkt.
– Det är lätt att man blir trött och lite kraftlös under den långa mörka perioden, men den här örten verkar både uppiggande och rogivande på samma gång.
Gunilla dricker gynnostemma på morgonen vid frukosten, under dagen och tar ofta en kopp på kvällen för att komma i balans, må bra och sova bättre.
– Eftersom jag jobbar med människor, med psykoterapi och som akupunktör, rekommenderar jag även gynnostemma till mina klienter. Örtteet sänker blodsockerhalten och minskar suget efter sötsaker.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Stina Helmersson Foto Ewa Stackelberg

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…