Annons

Annons

Halloncheesecake

Ljuvligt krämig cheesecake med hallon.

Halloncheesecake, recept

8–10 bitar

Botten:
100 g smör
200 g ljusa Maryland cookies med chokladbitar
100 g digestivekex
Fyllning:
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
300 g färskost
100 g kesella
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
3 äggulor
2 1/2–3 dl mosade 
färska hallon
Garnering:
250 g färska hallon
myntablad
florsocker

Annons

1. Botten: Smält matfettet. Dela kexen i mindre bitar, 
lägg i en matberedare och kör tills du har smulor eller lägg 
bitarna i en plastpåse och slå på dem med en kavel.
 Rör samman smulor med matfett.
2. Tryck ut blandningen i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort 
bakplåtspapper i formens botten.
3. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Vispa grädden fast. Vispa ihop färskost, kesella, socker, vaniljsocker och citronskal till en fast och slät blandning. Tillsätt äggulorna en i taget.
4. Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur vattnet noga. Låt lite vatten vara kvar i det ena bladet. Smält bladen på svag värme. Tillsätt lite av de mosade hallonen i gelatinblandningen, rör om. Tillsätt resterande hallonmos.
5. Vänd ner den vispade grädden i färskostblandningen 
tillsammans med hallonmoset. Fördela blandningen 
i formen. Släta till eller skaka formen lite så att det blir jämnt fördelat. Frys i minst 5–6 timmar.
6. Ta fram kakan minst 35–40 minuter innan serveringstillfället. Garnera med hallon och myntablad. Sikta över florsocker och servera.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Cheesecake med citron och lemoncurd

Passionfruktscheesecake


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…