Annons

Annons

Söta hallonknutar

Ljumma vetebullar med färska hallon, kan det bli godare? Slå till på härliga hallonknutar!

Hallonknutar

Hallonknutar

ca 30 stycken

50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
15 dl vetemjöl
Fyllning:
1 1/2 dl strösocker
3 msk majsstärkelse
300 g hallon
Pensling:
ägg
Garnering:
smält smör
strösocker

Annons

1. Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Lägg i rumsvarmt smör i bitar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig i maskin, ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt, 45 minuter.
2. Fyllning: Blanda socker och majsstärkelse i en skål. Vänd i bären och blanda om.
3. Ta upp degen på mjölat bak- bord. Kavla ut degen till en platta, 40 x 60 cm. Strö över bären på halva degen och vik över den andra halvan. Skär i 30 remsor. Vrid remsorna och snurra ihop dem till knutar.
4. Låt bullarna jäsa på plåt med bakplåtspapper under bakduk, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
5. Pensla knutarna med uppvispat ägg. Grädda, ca 10 minuter.
6. Vid servering: Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i socker.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Rabarber- och hallonkaka

Ljus kladdkaka med hallon


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…