Annons

Annons

Hallonrutor med kokostopping

En härligt maffig kaka bakad i långpanna! Kokoschips finns i välsorterade livsmedelsbutiker, men det går även bra att använda riven kokos.

Snabbbakat med kokos och kardemumma. Recept Ylva Porsklev.
ca 24 stycken
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl strösocker
4 ägg
225 g smör, rumsvarmt
3 msk mjölk
2 dl hallon

Topping:
50 g smör
2 ägg
1 dl råsocker
125 g kokoschips eller riven kokos

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
Knäck ner äggen och tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Tillsätt även mjölk. Blanda snabbt ihop till en smet med en elvisp.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform 32 x 22 cm. Strö hallonen över kakan.
Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Gör under tiden i ordning toppingen: Smält smör. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i kokos och smör.
När det är 10 minuter kvar av gräddningen, vrid upp ugnsvärmen till 200 grader och bred kokossmeten över kakan. Grädda ytterligare ca 10 min, tills kakan har fått fin färg.
Låt kakan kallna svalna och skär sedan i bitar.

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…