Annons

Annons

Hamburgare med sting

Smakrika hamburgare med krispig och krämig coleslaw.

Hamburgare 
med sting

4 personer

500 g bland- eller nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2/3 dl ajvar relish
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Coleslaw:
1/2 liter strimlad vitkål
50 g morötter
1 1/2 dl matyoghurt
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olja, t ex raps- eller solrosolja
1/2 msk vatten
1 krm salt
en nypa strösocker
Servering:
hamburgerbröd
salladsblad
2 tomater
1 rödlök
1 avokado

Annons

1. Blanda färs, riven lök, skalad och finhackad vitlök, ajvar relish, salt och peppar. Forma 4 hamburgare av smeten. Stek burgarna i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida. Vänd ett par gånger under tiden.
2. Coleslaw: Blanda vitkål, strimlade morötter, yoghurt, vinäger, olja, vatten, salt och socker i en skål.
3. Värm bröden och lägg ihop salladsblad, skivad tomat, tunt skivad lök, burgare och avokado i skivor till hamburgare. Servera coleslaw till.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Toscanska hamburgare

Högrevsburgare med tryffelaioli

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…