Annons

Annons

Campingplatser för dig med funktionshinder

Semestertider! Vi tipsar om campingar som passar just dina behov.

För funktionshindrade

Vyer från Byske havsbad.

BYSKE HAVSBAD – VÄSTERBOTTEN
På Byske Havsbad är alla servicebyggnader tillgängliga för rullstolar med bl a sittduschar, även anpassad tvättstuga med torktumlare och strykplatser i lämplig höjd. Skyltar med punktskrift och stråk för synskadade. Den långa sandstranden har gjorts tillgänglig för rullstolar, genom en ramp som leder ut till bryggan och det finns en badrullstol att låna. Ramper även till alla restauranger, kiosker och flertalet stugor. Förutom det har campingen motionsslingor, äventyrsgolf, tennisbanor, en barn- och ungdomsklubb.
Mer info: skelleftea.se/byskehavsbad

Annons

DUSE UDDE CAMPING – VÄRMLAND
Vad sägs om att tillbringa semestern vid en av Vänerns finaste stränder i Säffle? Duse udde ligger precis vid vattnet och hit kan du komma och campa med tält husvagn, husbil eller hyra stuga. Fiske, bad, vandringsleder och spännande utflyktsmål inom räckhåll. Ramper leder ner till stranden och det finns stugor och servicehus som är anpassade för rörelsehindrade.
Mer info: dusecamping.se

MÖTESPLATS BORSTAHUSEN – SKÅNE
Intill Öresunds salta vågor ligger det lilla fiskeläget Borstahusen med anor från 1700-talet och dess fina camping. Förutom bad, fiske och promenader kan du gå på spa eller varför inte ta båten över sundet och spendera dagen i Danmark. Campingen är plan och lätt att ta sig fram på med rullstol, även servicehusen är anpassade och i köket kan även rullstolsburna laga mat. Rullstolsanpassade stugor finns och vid den fina badplatsen är det möjligt att bada från bryggan med rullstol, då det finns en hiss ner i vattnet.
Mer info: motesplatsborstahusen.se

VÄSTERÅS MÄLARCAMPING – VÄSTMANLAND
Naturskön camping nära centrala Västerås direkt vid Mälarens strand. Campingen ligger i en plan miljö med asfalterade gångar. Servicebyggnaderna är så stora att det går att köra in flera rullstolar samtidigt. Nya tillgänglighetsanpassade stugor. Från campingens brygga kan man med rullstol ta färjan in till Västerås centrum. Äventyrsgolf och barnklubb finns.
Mer info: malarcamping.nordiccamping.se

KRONOCAMPING LIDKÖPING – VÄSTERGÖTLAND
Kronocamping Lidköping har länge engagerat sig för att göra sin anläggning så bra som möjligt för rörelsehindrade. Vägar och ytor på campingen är plana och lätta att ta sig fram på med rullstol. Alla nya stugor har ramp och dörrmått anpassade för rullstol. Reception, serviceanläggningar och wc är tillgängliga med rullstol, även poolanläggningen och relaxen är tillgängliga. Förutom det har femstjärniga Kronocamping ett stort utbud av aktiviteter både för stora som små.
Mer info: kronocamping.com

Av Katarina Markiewicz Foto Borstahusen

Fler svenska campingar hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…