Annons

Annons

Häng med på gröna trenden – odla hemma i köket!

Det är något speciellt med att odla och sedan få skörda sina egna grönsaker. Här tipsar vi om hur du på ett enkelt sätt kan starta en odling hemma i köksfönstret.

nya trenden odla

Inomhusodling är nästa gröna trend och det går att odla ätbart på fönsterbrädan, framför allt mikroblad, som är både goda och nyttiga.

– Mikroblad har visat sig vara riktiga ”superfoods”, sprängfyllda med vitaminer, berättar Ulf Fransson, produktutvecklare på Nelson Garden som tagit fram nyheten Micro Leaf för alla fönsterodlare.

Annons

Fröpåsar med utvalda mikroblad och ett specialgjort minidrivhus gör det lätt att lyckas med inomhusodlingen. På en varm och ljus plats gror bladen snabbt och kan skördas efter bara 2-4 veckor. Flera sorter kan också klippas och skördas i omgångar.

Gör så här:
Fyll odlingstråget med planteringsjord, strö ut fröna jämt, täck med ett tunt lager jord, vattna och sätt på locket. Håll jorden fuktig och ta sedan bort locket när fröna spirar. Så enkelt är det och snart kan du toppa maten med små blad i spännande smaker.

Det finns åtta olika frösorter i Micro Leaf-serien:
Grönkål
Gurkört
Koriander
Bladsarpeta
Bladrädisan
Pak Choi
Ärta
Solros

Fler tips hittar du här: 8 smarta (och billiga) tips för att lyckas med hemmaodlingen

Var med och tävla om ett drivhus och tre fröpåsar. Vi utser sex lyckliga vinnare.

TÄVLA HÄR>>


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…