Annons

Annons

Klassikerns comeback: Här är Bullens första nya produkt på 64 år

Sverige har fått sin första korv med riktig öl som ingrediens. Nu lanseras Bullens beer bangers. Korven blir dessutom Bullens första nya produkt – sedan 1950-talet.

Det finns ett par saker man har vant sig vid som svensk, som alltid är likadana. Bullens pilsnerkorv är en av dem. Korven har varit i stort sett likadan sedan den lanserades 1953 med hjälp av skådespelaren Erik ”Bullen” Berglund.

Annons

Klassikern Bullens pilsnerkorv.

Den klassiska pilsnerkorven i saltlake har blivit något av en nostalgiprodukt och uppskattas för sin långa hållbarhet och att man kan ta med sig en burk ut i skogen, till sjöss eller vad man nu vill göra. En kultkorv, enligt vissa. Modern har man inte försökt vara.

Tills nu. Nu lanserar Bullen tre helt nya korvar – ölkorvar med riktig öl. Den första svenska korven någonsin med riktig öl som en ingrediens, enligt företaget.

Man har tagit fram en korv med stout, en med IPA och med mikrobryggd lager och döpt dem till Bullens Beer Banger.

”Ett steg in i framtiden”

”Mat ska vara enkelt, kul och gott. Med Bullens Beer Banger har vi tagit fasta på smakglädjen i maten och skapat tre riktigt goda korvar med unika smakkombinationer. Korvarna är fulla av karaktär, där tanken är att det ska finnas en korv för varje ölsmak. Med nyheten tar Bullens ett stort steg in i framtiden, med förhoppning om att även framöver vara synonym med några av livets mest minnesvärda stunder”, säger Bullens produktchef Ann Baker i ett pressmeddelande.

Korven innehåller 90 procent kött och har tagits fram tillsammans med det skånska mikrobryggeriet Charlis Brygghus som också har har gjort tre lättölsvarianter av Charlis Lager, Charlis IPA samt Charlis Stout.

Bullens nyheter med öl:

Korven ska, enligt företaget, stekas eller grillas för bästa resultat. Då kan det, enligt deras beräkningar, bli så här smarrigt.

Korven kommer att börja säljas i butik i början av april.

Text: Markus Thunberg, Café


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…