Annons

Annons

Här är det enklaste sättet att skära upp en perfekt tårtbit – varje gång

Att skära upp perfekta tårtbitar är inte alltid lätt, särskilt inte när flera portioner ska delas ut. Men det är inte den skarpaste kniven som ger bäst resultat utan ett husmorsknep från 1950-talet.

Att skära upp en tårtbit som ser perfekt ut är svårare än vad man kanske tror. Ofta blir resultatet istället något helt annat. Tårtbiten blir snarare en hoppressad bit och den del av tårtan som är kvar faller ihop på kanterna.

Annons

De flesta av oss använder en kniv eller en tårtspade för att skära upp tårtbiten. Det kan absolut fungera, men för att få till den där perfekt jämna kanten behövs något annat, nämligen något så enkelt som sytråd.

Byt ut kniven mot tråd

Knepet är att använda spänd sytråd istället för en kniv. Sytråd är ett gammalt husmorsknep från 50-talet och gör att tårtbitens kant blir riktigt jämn och fin.

Gilla Året Runt på Facebook

Så, hur gör man? Du tar helt enkelt en lång bit sytråd och håller den spänd med båda händerna över hela tårtan. Skär tårtan diagonalt med hjälp av små sågrörelser.

Voila! Nu har du fått perfekt skurna tårtbitar.

Tandtråd fungerar också

Det går även att använda tandtråd för att skära en tårta. Konsumentföreningen Stockholm har gjort en särskild instruktionsvideo som kan kan spana in nedan.

Text: Thowe Wagner-Larsson/Femina
Källa: Redonline

Läs också:
Marängtårta med jordgubbar

Vit chokladrulltårta med lemoncurd

5 anledningar till att baka med silikonkavel

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…