Annons

Annons

Här är helt nya bilder från Ted Gärdestad-filmen

Senare i år har filmen om Ted Gärdestad premiär. Här är 5 helt nytagna bilder från den pågående inspelningen av "Ted – för kärlekens skull".

Sommaren 2017 är inspelningen av filmen ”Ted – för kärlekens skull” i full gång. Nyligen spelades scener in i Trollhättans Folkets park för att illustrera en typisk svensk folkpark.

Adam Pålsson som Ted Gärdestad. Bild: Ola Kjelbye/2017 StellaNova Film

I titelrollen som Ted Gärdestad ser vi skådespelaren Adam Pålsson. Han första starka minne av Ted Gärdestads musik är ”Sol, vind och vatten” från skolavslutningen i första klass.

Annons

– Hans musik finns ju överallt. Jag har själv sjungit ”Sol, vind och vatten” på ett bröllop. På en begravning för en vän som gick bort alldeles för tidigt nyligen, var det också Ted Gärdestads musik som spelades, säger han till Aftonbladet.

”Projekt fyllt av kärlek och musik”

Regissören Hannes Holm säger att Ted Gärdestads livsöde och hans musik är något som berört honom djupt. Han ser det också som en fantastiskt möjligheten att få regissera filmen om hans liv.

Gilla Året Runt på Facebook

– Det här är ett projekt fyllt av kärlek och musik. Men för att förstå värdet av kärleken måste man även beröra smärtpunkterna i Teds liv. Med de elementen tillsammans med den odödliga musiken tror jag vi kan skapa en historia som berör många, har han tidigare sagt till Nordisk Film.

Nu har Nordisk Film släppt fem helt nya bilder från inspelningen.

Här är de helt nytagna bilderna från ”Ted – för kärlekens skull”:

Adam Pålsson. Bild: Ola Kjelbye/2017 StellaNova Film

Adam Pålsson. Bild: Ola Kjelbye/2017 StellaNova Film

Dan Johansson (Povel Ramel), Lotta Ramel (Susanna Ramel), Happy Jankell (Lotta Ramel) och Adam Pålsson (Ted Gärdestad). Bild: Ola Kjelbye/2017 StellaNova Film

Happy Jankell som Lotta Ramel och Adam Pålsson som Ted Gärdestad. Bild: Ola Kjelbye/2017 StellaNova Film

Peter Viitanen i rollen som Kenneth Gärdestad och Adam Pålsson i rollen som Ted Gärdestad. Bild: Ola Kjelbye/2017 StellaNova Film

Text: Helena Sjögren

Läs också:

7 saker du kanske inte visste om filmen Ted – för kärlekens skull

Våra favoritlåtar av Ted Gärdestad


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…