Annons

Annons

Här är julens program i TV4!

Julmys med Ernst Kirchsteiger, nyårskarameller med Agneta Sjödin och en återblick på kungafamiljens år. Här är ett smakprov på jultablån för TV4!

Visst hör det julen till att tända några ljus, krypa ner i soffan, knapra på en pepparkaka och slå på tv:n? Oavsett om du vill ha en stund för dig själv med ditt favoritprogram eller samlar hela familjen i tv-soffan, är det få saker som slår den högtidsstunden.

Annons

TV4 utlovar ett brett utbud av program i jul- och nyårstider. Det blir bland annat spänning med Beck, julmys med Mandelmanns och en tillbakablick på kungafamiljens år.

Här är julen 2017 i TV4:

Julmys:

Ingen jul utan Ernst Kirschsteiger! Den 7, 14 och 21 december blir det traditionsenligt ”Jul med Ernst” i TV4 och TV4 Play. I år får vi följa med Ernst till Åsbyviken vid Hjälmarens strand utanför Örebro, där det bjuds på julpynt och julmat i dagarna tre.

Ernst Kirchsteiger. Bild: Cecilia Möller/TV4

Två tv-personligheter som blivit riktiga favoriter i många hem under det gångna året, är Marie och Gustav Mandelmann. Under våren fick vi följa parets arbete på den ekologiska gården på Österlen i Skåne. Och på julafton är de tillbaka i rutan – som årets julvärdar i TV4. Men redan den 19 december får vi träffa Mandelmannarna i en riktig julspecial i kanalen.

– Man får ta del av goda recept som vi brukar göra till jul, och så blir det lite julpyssel, har Marie Mandelmann tidigare berättat för Allas.

Och kan man inte få nog av paret Mandelmann, kan man se fram emot nya säsongen av ”Mandelmanns gård” som har premiär i TV4 den 9 januari.

På julafton är det inte bara Mandelmannarna som tar plats i rutan. Programledaren Gry Forssell leder den stämningsfulla julkonserten ”O helga natt” från Stortorget i Örebro.

Gr Forssell. Bild: IBL

I år gästas konserten av artister som Uno Svenningsson, Carola Häggkvist, Alcazar och sopranen Ursula Langmayr. Och efter konserten blir det ännu mer julnostalgi, då TV4 visar filmen ”Tomten är far till alla barnen”.

Kungligt:

På juldagen sänds programmet ”Kungahuset 9-5”. Under året har Jesper Börjesson, programledaren känd från ”Nyhetsmorgon”, följt kungafamiljen under deras arbete.

Bild: IBL

Tittarna får följa kungligheterna i såväl vardagen som i mer festliga situationer. Kungafamiljen berättar också om sina uppdrag, om frågor de brinner för och om hur det gångna året varit. Jesper Börjesson har också träffat drottning Silvia och prinsessan Madeleine i en exklusiv intervju i New York.

Filmer:

Det blir både gamla godingar och nya filmer på TV4-koncernen i år. Filmklassiker som ”Hundraåringen som klev genom fönstret och försvann”, ”Repmånad” och ”Fanny och Alexander” är några av de gamla klassikerna som visas i bolagets kanaler.

Robert Gustafsson och Iwar Wiklander i ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Bild: Everett Collection/IBL

För den som har betalkanalen C More visas det en världspremiär på nyårsdagen, då den första av fyra helt nya Beck-filmer visas. Peter Haber är tillbaka som poliskommissarie Martin Beck och vi får stifta närmare bekantskap med nykomlingen Steinar Hovland, spelad av Kristofer Hivju.

Sport:

För den ishockeyintresserade finns det mycket att se fram emot i jul. En av höjdpunkterna är JVM, juniorvärldsmästerskapet, som i år spelas i Buffalo, USA. Sverige spelar sin första match på annandagen, den 26 december, mot Vitryssland.

Lasse Granqvist och Lena Sundqvist är programledare och kommentatorer. Niklas Wikegård och Johan Tornberg är expertkommentatorer och Åke Unger är reporter.

 

Höjdpunkter i TV4 under jul och nyår 2017:

7 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Jul med Ernst

Som vanligt när Ernst Kirchsteiger är i farten blir det julpyssel, spännande utflykter och massa inredning. Självklart blir det även mat som hör julen till.

11 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Svenska hjältar-galan

För elfte året i rad är det dags att hylla Svenska hjältar som nominerats av svenska folket. Svenska hjältar startades 2007 av Aftonbladet, som sedan dess skrivit om hundratals vardagshjältar som visat mod på civilkurage och medmänsklighet. Av dessa utses varje år åtta hjältar som hyllas på galan som sänds i TV4 och på Aftonbladet.se.

15 december kl. 20.00 i TV4: Gladiatorerna 

Favoritprogrammet för många barnfamiljer är äntligen tillbaka.

16 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Så mycket bättre – återträffen

Eric Saade, Icona Pop, Kikki Danielsson, Moneybrother, Sabina Ddumba, Tomas Andersson Wij och Uno Svenningsson möts igen för att prata gamla minnen och se tillbaka på tiden som har gått sedan deras vistelse på Gotland.

16 december kl. 21.30 i TV4: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann 

En svensk film i regi av Felix Herngren, baserad på boken med samma namn av Jonas Jonasson.

18 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Bonde söker fru – vad hände sedan?

Tv-tittarna får återigen träffa bönderna där de berättar om tiden som har gått sedan inspelningen.

18-21 december i Sjuan och TV4 Play: Bachelor – finalveckan

En av de mest dramatiska Bachelor-säsongerna lider mot sitt slut.

19 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Mandelmanns jul

Det närmar sig jul hemma hos familjen Mandelmann. Gustav och Marie tar en rundtur bland gårdens djur och alla får sitt så här i juletid – lite extra gott att äta i form av äpplen, nötter och andra godsaker.

23 december i TV4 och TV4 Play: BingoLottos uppesittarkväll

Det bjuds på rimstuga, pyssel, musik och drömvinster och på scen uppträder folkkära artister.

24 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: O helga natt

Den traditionsenliga julkonserten från Stortorget i Örebro. I år gästas Gry Forssell av Uno Svenningsson, Carola, Alcazar och sopranen Ursula Langmayr.

24 december kl. 21.00 i TV4: Tomten är far till alla barnen

En modern klassiker, att se den svarta komedin om ett julaftonsfirande som spårar ur är numera en tradition i många svenska hem.

25 december kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Kungahuset 9-5

Jesper Börjesson har under året intervjuat och följt kungafamiljen i deras arbete både i Sverige och utomlands.

25 december kl. 20.00 i Sjuan: Grabben i graven bredvid

Michael Nyqvist vann en guldbagge för sin insats som Benny i den hyllade romantiska filmatiseringen av boken med samma namn.

26 december – 6 januari : JVM

På plats i USA finns Lasse Granqvist och Lena Sundqvist som både kommer vara programledare och kommentatorer. Niklas Wikegård och Johan Tornberg är expertkommentatorer och Åke Unger är reporter. Sverige inleder mot Vitryssland 26 december och på nyårsafton möter Sverige Ryssland klockan 02.00.

25-29 december i TV4: Sällskapsresan-tema

Varje kväll under fem dagar visas en film ur vår kanske mest älskade svenska filmserie.

30 december kl. 20.00 i TV4: Repmånad

Vi minns Janne ”Loffe” Carlsson i en av hans mest älskvärda insatser framför kameran.

31 december i TV4 och TV4 Play: Bingolottos nyårskväll

Det bjuds på musik, samtal och underhållande frågesport.

1 januari kl. 20.00 i TV4 och TV4 Play: Agnetas nyårskarameller

Agneta Sjödin plockar fram de roligaste, dråpligaste och mest minnesvärda klippen från 2017. Tillsammans med sina gäster blickar hon tillbaka på året som gått.

1 januari på C More: Beck

Premiär för den första filmen av fyra nya i en av de mest älskade svenska polisserien av alla.

Minna Wallén-Widung

Läs också:

Så blir julen i SVT

Beskedet: Här är årets julvärdar i SVT

Här är årets Stjärnorna på slottet i SVT


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…