Annons

Annons

Här är programledarna för Melodifestivalen 2017

Nu är det klart – Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson är Melodifestivalens programledartrio 2017.

programledare melodifestivalen

Hasse Andersson, Clara Henry och David Lindgren, programledare för Melodifestivalen 2017.

Två av de blivande programledarna har tävlat och nått stora framgångar som artister i Melodifestivalen – en har stått för tv-showens humorinslag, programlett festivalens eftersnack och är en av landets hetaste unga medieprofiler.

Annons

Clara Henry, 22, David Lindgren, 34, och Hasse Andersson, 68, är trion som ska leda tittarna genom sex avgörande veckor i vinter.

– Vilken ära att få vara programledare i Sveriges största tv-program! Sex veckor med direktsändning, vilken erfarenhet och så sjukt kul, säger David Lindgren till SVT.

Gilla Året Runt på Facebook

Tre gånger har han stått på festivalscenen som tävlade artist – och så sent som i våras gick han till final med ”We are Your Tomorrow”.

För Clara Henry blir festivaluppdraget ett kärt återseende. Redan 2014 stod hon, som 19-åring, för showens humorinslag vid sidan av programledarna Anders Jansson och Nour El Refai – och programledde dessutom Melodifestivalens eftersnack i tv-rutan. Nu tar humorprofilen, författaren, youtubern och programledaren klivet fram – och bildar alltså Melodifestivalens nya programledartrio tillsammans med artisterna Lindgren-Andersson.

– Jag är så himla glad över att få jobba med världens bästa program igen, och ännu gladare att jag har med mig melloveteranerna Hasse och David! Det är tre år sedan jag var med sist och jag känner mest tjoho! säger Clara Henry.

Också Hasse ”Kvinnaböske” Andersson är stolt över uppdraget.

– Efter 40 år i underhållningsbranschen kan det inte finnas ett finare uppdrag att kröna sin karriär med, säger Hasse Andersson som slutade på fjärde plats i Melodifestivalen 2015 med ”Guld och gröna skogar” och blev en firad favorit både bland unga och gamla.

LÄS OCKSÅ: Hasse Kvinnaböske Andersson populär som få

De har lett Melodifestivalen de senaste tio åren

2016: Gina Dirawi med gästprogramledarna Petra Mede, Henrik Schyffert, Sarah Dawn Finer, Peter Jöback, Ola Salo och William Spetz.
2015: Robin Paulsson och Sanna Nielsen
2014: Nour El Refai och Anders Jansson
2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo
2012: Sarah Dawn Finer, Helena Bergström och Gina Dirawi
2011: Marie Serneholt och Rickard Olsson
2010: Måns Zelmerlöw, Dolph Lundgren och Christine Meltzer
2009: Petra Mede
2008: Kristian Luuk
2007: Kristian Luuk

Foto Magnus Liam Karlsson/SVT


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…