Annons

Annons

Här grundluras Magnus av Nikki i Idol: ”Vad håller ni på med?”

Magnus Schönberg får svidande kritik från Idoljuryn och hans framtid i programmet ser inte ljus ut. Men så kommer helomvändningen. "Du är så sjuk i huvudet", utbrister Magnus till Nikki Amini i tisdagens "Idol".

Magnus Schönberg har med sin sprudlande personlighet redan blivit något av en profil i årets säsong av ”Idol”. 28-åringen från Östersund drömmer om att sluta sitt jobb som butiksbiträde och kunna försörja sig på sitt stora intresse – musiken.

Annons

Magnus Schönberg från Östersund drömmer om att vinna ”Idol”. Bild: TV4

Under sin första audition imponerade han stort på juryn, men under slutaudition har han haft det kämpigt. När det var dags för gruppmomentet gick allting fel, och Nikki Amini blev i det närmaste rasande på Magnus och de andras prestation.

– Alltså ursäkta, men vilket förbaskat slöseri med talang! Vad håller ni på med? sa hon då.

”Bland det största”

Magnus Schönberg hade därför mycket att leverera när han trots allt gick vidare till följande moment, solosången. Och när det till sist blivit dags för honom att få sin dom under tisdagskvällens program, är nervositeten stor.

– Just nu är det fjärilar i magen. Det här är bland det största i livet hittills. Jag är gjord för ett annat liv, säger han i programmet.

För Magnus Schönberg är det här sista chansen. Att söka till ”Idol” gör han inte om igen.

– Det känns som om de sista tågen börjar lämna perrongen. Det finns inte så många kanaler att ta sig fram i nu, det är rätt svårt att pyssla med musik.

Får svidande kritik

Inne i juryrummet börjar Nikki Amini med att först berömma Magnus.

– Det blev väldigt tydligt för oss där på din audition vilken härlig och underbar person du är. Du är väldigt ”likeable”, säger hon.

Nikki Amini är inte försiktig i sin kritik. Bild: TV4

Men berömmet byts snart ut mot svidande kritik.

– Gruppmomentet är nog något av det värsta jag har sett i ”Idol”. Det var verkligen under all kritik. I solosången gick det bättre. Du är ju oerhört genuin, vilket är en väldigt viktig egenskap att ha som artist. Man ska ju också kunna engagera en publik och få fans som tycker om dig och vill se och höra mer av dig, säger Nikki Amini i programmet.

Magnus Schönberg framför juryns Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge. Bild: TV4

”Vem ska köpa biljetter till din konsert?”

Hon ställer sig sedan frågan vem som skulle kunna tänkas bli Magnus Schönbergs publik, och här börjar nog huvudpersonen ana att det inte ser ljust ut för hans fortsättning i ”Idol”.

– Vem ska köpa biljetter till din konsert, din mamma? Ja, det kommer hon säkert att göra men hur långt räcker det? Det är verkligen svårt för oss att se vilka som ska rösta på dig och vem du ska bli en stor idol för. Det har vi i juryn verkligen diskuterat, länge. Och tyvärr är det kanske just där det faller för dig.

Magnus Schönberg. Bild: TV4

Blir en av de 20 sista

Men som sig bör i riktiga underhållningsprogram, kommer det en tvist, och det visar sig att Nikki Amini egentligen bara retas med Magnus.

– Sen kom vi ju på att vi i juryn har ju mammor. Och det finns en massa andra mammor där ute som sitter och och tittar på det här programmet och som säkerligen kommer att rösta på dig, Magnus, säger hon.

Nikki Amini grundlurar Magnus Schönberg i tisdagens ”Idol”. Bild: TV4

Nu går det upp för Magnus att han faktiskt är en av de 20 utvalda som går vidare till de så kallade kvalveckorna, och han sjunker ihop på golvet. Trots lättnaden och lyckan kan han inte låta bli att vädra sin frustration mot Nikki Amini.

– Du är så sjuk i huvudet! Vad håller ni på med, jag är fan snart 30, säger Magnus Schönberg innan han kramar om jurymedlemmarna.

Anders Bagge får en puss på munnen från Magnus Schönberg. Bild: TV4

Se klippet:

 

”Idol” sänds måndag-onsdag klockan 20.00 i TV4.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:

Anders Bagge: Det bästa sedan jag började i Idol

Anna-Mis sång golvar idol-juryn: Så unikt att jag vet inte vart jag ska ta vägen

Här lurar världsstjärnan Kishti Tomita – totalt

 


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…