Annons

Annons

Har jag vattnat ihjäl min kornettblomma?

Kornettblomman, den vackra nästan orkidéliknade blomman gillar inte vatten.

kornettblomma
Fråga: Jag fick en kornettblomma i present av en kompis som drivit upp den själv från stickling. Tyvärr började den sloka, fast jorden inte var helt torr. Då gav jag den en riktig rotblöta i hopp om att den skulle repa sig, men tyvärr gjorde den inte det. Nu undrar jag hur mycket vatten den egentligen skulle ha haft, ska jorden vara fuktig hela tiden?
/Filippa

Annons

Svar: Trots att den gärna vill ha lite fuktig jord är det större risk att en kornettblomma dör av övervattning än av torka.

Jorden bör få torka upp lite grann mellan vattningarna: lite lättare under tillväxtperioden och lite mer resten av året. Se också upp så att det inte blir vatten stående i ytterkrukan.
/Agneta


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…