Annons

Annons

Härlig höstweekend – 3 tips!

Ladda batterierna och lys upp höstens mörka dagar med en härlig helgresa. Här tipsar vår reseredaktör om 3 avkopplande minisemestrar.

Schenstomska_2

Smaka på läcker viltmeny!

Smaka på vilt med Gert Klötzke
När: 31 oktober 2015
Var: Schenströmska herrgården i Ramnäs, 20 minuter från Västerås
Viltkökets mästare Gert Klötzke, som är en av vårt lands mest merittyngda kockar, bjuder på en viltmeny tillsammans med kockarna Anders Carlsson och Andreas Wendelin. Gert Klötzke kan stoltsera med titlar som Årets kock, Årets viltkock, gastronomisk rådgivare till Nobelstiftelsen, Sveriges första professor i gastronomi samt hedersdoktor. Åren 1992-2004 ledde han vårt Svenska kocklandslag till flera OS- och VM-titlar. Han är även författare till en mängd kokböcker och medlem i den svenska Viltakademien.
Pris: 1 895 kr/ person i del av dubbelrum inkl afternoon tea, fördrink och rundtur i vinkällaren, 4-rätters middag med gästspel av Gert Klötzke samt frukost dagen därpå. Tillägg för enkelrum.
Övrigt: Schenströmska herrgården ordnar övriga temaweekender året om, t ex vinprovarweekend, romantisk weekend, champagneprovarweekend, julbordsweekend …
Mer info: schenstromska.se

Annons
stick res

Stickhelg i vacker miljö på Syninge kursgård.

Helg med stickarglädje!
När: 23-25 oktober 2015
Var: Syninge kursgård utanför Norrtälje
Stickhelg i vacker miljö där man får egentid att sticka själv, men även tid att umgås och träffa andra stickintresserade. Helgen startar med gemensam middag på fredag kväll och avslutas med gemensam lunch på söndagen.
Pris: 2 400 kr, då ingår helpension inkl. dryck och fikor samt eget rum med dusch och toalett. Alla får också en ”godispåse” med sig hem.
Övrigt: Syfestivalen i Stockholm pågår samma helg så varför inte kombinera?
Mer info: [email protected]

Gullmarsstrand Hotell

Specialpris för seniorer på Gullmarsstrand.

Koppla av med spalyx
När: Varje måndag eller tisdag året ut
Var: Fiskebäckskil på Västkusten
Gullmarsstrand ligger så nära vattnet man kan komma, på en långsträckt brygga med utsikt över Gullmarsfjordens öar och vikar. För dig som är senior och flexibel med tider erbjuder hotellet en prisvärd minisemester. Här kan du njuta av god mat, vacker västkustmiljö, ett modernt kallbadhus med flera olika bastur, spabehandlingar samt ett gym.
Pris: 995 kr/pers i delat dubbelrum, frukostbuffé, tvårätters middag, entré till kallbadhuset Sinnenas havsbad.
Övrigt: Havsutsikt och större rum mot tillägg.
Mer info: gullmarsstrand.se

Sammanställt av Katarina Markiewicz Foto: Från respektive plats samt Shutterstock


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…