Annons

Annons

Härlig sommarläsning! Författaren Carin Gerhardsens bästa boktips

gerhardsen_carin_14NY

Deckarförfattaren Carin Gerhardsen tipsar om sina favoritböcker just nu – för hängmattan, badstranden och regniga dagars soffhörna.

Hon är matematikern som blev deckarförfattare. Nyligen kom ”Tjockare än vatten”, sjunde fristående boken i hennes storsäljande serie om Hammarbypolisen.

Annons

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor Petra Westman och Jamal Hamad får nya utmaningar.  Några mördade katter blir början på en spiral av oförutsedda händelser med ond bråd död som följd.

Budskapet är att det är omöjligt att göra sig av med sitt förflutna.

Av Cajsa Högbeg

Foto: Anna-Lena Ahlström

Carins sommarläsning:

1. ”Den blygsamma hjälten” av Mario Vargas Llosa

13057569_O_1

 

Nobelpristagaren Mario Vargas Llosa är en av mina stora favoriter, och han har fortfarande mer att ge. Jag rekommenderar den nyss utkomna ”Den blygsamme hjälten”, som inte bara är lite av en uppföljare till flera av hans tidigare verk, utan dessutom en pusseldeckare!

2. ”Zack” av Mons Kallentoft och Markus Lutteman

KallentoftLutteman_Zack_

”Zack”, den första i en serie actionthrillers av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Vi möter en dekadent polis med starka kopplingar till den mytomspunne Herkules, som i denna nagelbitare ger sig ut på ett kamikazeuppdrag i Stockholms undre värld.

3. ”Jag heter inte Miriam” av Majgull Axelsson

axelsson

Majgull Axelsson levererar som vanligt. ”Jag heter inte Miriam” är lika stark som ”Slumpvandring”, ”Långt borta från Nifelheim” och de andra böckerna av en av Sveriges allra bästa författare.


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…