Annons

Annons

Hårproffsets 5 bästa tips: Så får du vårfint hår!

Har vintern varit tuff mot håret? Snabba temperaturväxlingar, vind, kyla och mössa bidrar till torrt och statiskt hår. Frisör Charlotte Hörling Larm från salong Charlotte Deluxe i Växjö ger sina bästa tips för ett friskare hår.

vårda ditt hår

LÄS OCKSÅ: 63 tips för ett friskare hår

Tvätta inte håret för ofta
– Håret bör inte tvättas för ofta eftersom du då stimulerar fettproduktionen. Var tredje dag räcker. När det gäller balsam gör många felet att de masserar in balsam i hela hårbotten men då blir håret tungt och platt. Balsam bör bara strykas på topparna och en bit upp på hårstrået. Tycker du att balsam tynger ner använd istället ett leave in balsam som inte sköljs ur.

Annons

Besök frisören regelbundet
– Klipp topparna minst var 7:e vecka. Det är det effektivaste sättet att hålla håret i bra kondition. Speciellt efter en kall vinter borde håret få sig en ordentlig genomklippning eftersom temperaturväxlingarna troligtvis slitit på håret.

Unna dig skalpmassage
– Många kunder klagar på att de tappar hår. Det kan finnas en mängd anledningar till det. Ofta beror det på psykiska påfrestningar, bland annat stress och depression. Ät mycket grönt, rör på dig, djupandas och unna dig en skalpmassage på salong ibland för att få igång blodcirkulationen som stimulerar hårväxten.

Styla aldrig blött hår
– Ha alltid i värmeskyddande spray. Styla eller borsta aldrig håret blött eftersom det är som mest sprött då och kan lätt gå av.

Använd pannband eller öronmuffar
– När det är minusgrader är luften torr och det märks speciellt på håret som blir elektriskt, torrt och frissigt. Mössan gör också sitt eftersom den täpper igen så att håret inte kan andas, blir platt och hårbotten torr och rödfnasig. Svampbakterier kan bildas som i sin tur kan leda till mjäll. Är det inte alltför kallt skippa mössan och använd istället pannband eller öronmuffar.

Tips för olika hårtyper!

shutterstock_92905828

Grovt torrt hår:
– Tänk fukt hela vägen när det gäller schampo, balsam och inpackning. Den här hårtypen kan utan problem använda en inpackning efter varje hårtvätt istället för balsam. Inpackningar har massor med vitaminer, vårdar och ger näring. Den här hårtypen mår bra av en toning/färgning därför att det har mer vårdande egenskaper samt att det lurar ögat håret får mer glans.

shutterstock_243342118
Fint nordiskt hår:

– Den här hårtypen får lätt fet hårbotten och risiga toppar. Tipset är att preparera håret med blekta slingor eller en permanent. Då blir håret fylligt och får mer liv. Det är även viktigt att tillföra regelbundet med fukt.

shutterstock_110888423
Färgat hår:

– Använd alltid schampo, balsam och inpackning för färgat hår eftersom de innehåller ämnen som bevarar färgpigmentet och skyddar håret.

Fuska dig till tjockare hår: Lider du av glest hår och vill fuska dig till tjockare hårsvall kan lösslingor vara ett alternativ. De kostar från ca 50 kr per slinga och man kan sätta i allt från några stycken till flertalet. Slingorna håller i ungefär 3 månader och fäst i håret med ofarliga keratinhäften. Du sköter dem precis som ditt vanliga hår. Här nedan ser du en före och en efterbild.

20141215_13240220141215_145503

Av Katarina Markiewicz, Foto Shutterstock samt Charlotte Hörling Larm/ Salong Deluxe i Växjö.

LÄS OCKSÅ: 63 tips för ett friskare hår

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…