Annons

Annons

Hatten av för alla hattälskare!

01-hattar-2683-1

01-hattar-2687-1På Hallwylska museet i Stockholm pågår just nu en intressant utställning som heter ”Hatten av”. Det är designern och samlaren Lars Nilsson som visar upp juvelerna ur sin hattsamling. Lars Nilsson har tidigare arbetat för den store franske designern Christian Lacroix och varit designchef på modehuset Nina Ricci och Bill Blass. Hans unika samling innefattar dyrgripar från de största modehusen. Utställningen pågår till och med den 8 juni och visas i museets tavelgalleri på plan 5. Dit finns tyvärr ingen hiss så man måste ta trapporna.

Annons

Av: Katarina Markiewicz

hattar-2705Bilder:

1. Stråhatt formad som ett &-tecken, med svarta hönsfjädrar som dekor; skapad för Balmain Couture höst/vinter 1992–93. Kollektionen var annars signerad Oscar de la Renta som var chefsdesigner på Balmain 1993–2003.

2. Så kallad herdinne-hatt i strå med nackband, en återkommande favorit hos Christian Lacroix. Denna från couture-kollektionen, vår/sommar 1990.

3. Fjäderhatten är skapad av Philip Treacy för Chanel Couture våren/sommaren 1992. Hatten fotograferades samma år för amerikanska Vogue av Irving Penn.

 

 

 

 

 

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…