Annons

Annons

Helena Bergström om 20 år äldre maken: ”Min största skräck är att förlora honom”

Helena Bergström och Colin Nutley har varit ett par i över 25 år och har jobbat tillsammans lika länge. Men åldersskillnaden på 20 år oroar stundtals Helena Bergström. "Min största skräck är att förlora honom förstås", säger hon i "Tillsammans med Strömstedts" i TV4.

När skådespelerskan Helena Bergström och hennes man, regissören Colin Nutley, träffades var hon 27 år gammal och han 47. Strax efter deras första möte fick hon en av huvudrollerna i hans film Black Jack som spelades in 1990.

Annons

Colin Nutley och Helena Bergström under en av många inspelningar de gjort tillsammans. Bild: TV4

Trots åldersskillnaden på 20 år, drogs de två till varandra. Men det vara Helena Bergström som lade in den första stöten, berättar hon i veckans avsnitt av ”Tillsammans med Strömstedts”. Även om det tog ett tag för henne att erkänna sina känslor för sig själv.

Gilla Året Runt på Facebook

– Jag ringde min kompis och sa: ”Den här regissören är fantastisk, det är helt otroligt”. Och då sa hon: ”Du är ju kär i honom”. Inte en chans, tänkte jag. Han var ju gift och 20 år äldre än jag, så det fanns inte i min värld att jag skulle kunna bli kär, säger hon i programmet.

Ett par i över 25 år

Men till slut insåg hon att det fanns något mellan dem och hon tog det första steget. Colin Nutley berättar att de två stod i en hiss tillsammans, när Helena plötsligt slängde sig över honom.

– Jag tänkte: ”Vad fan är det som händer?”. Hon hade bestämt sig, av någon anledning, för att så här ska det vara. Jag fick total panik och ingenting hände faktiskt den där kvällen. Men det var början på vår resa kan man säga, säger Colin Nutley i programmet.

Colin Nutley och Helena Bergström i ”Tillsammans med Strömstedts”. Bild: TV4

I dag har paret varit tillsammans i över 25 år och har två barn – Molly och Timothy – tillsammans. Sedan tidigare har Colin Nutley också sonen Daniel.

”En fullständig mardröm”

Men förhållandet var till en början ingen dans på rosor. I ”Tillsammans med Strömstedts” berättar paret om hur de gick igenom ett personligt helvete – samtidigt som deras film ”Änglagård” gjorde succé i hela Sverige.

– Privat var det en fullständig mardröm för oss, för det var under hela skilsmässotiden, säger Helena Bergström om produktionen av filmen.

Bild: TV4

Colin Nutley berättar att han brukade gå till olika biografer med jämna mellanrum för att se hur filmen togs emot.

– Jag brukade sitta längst bak på bion och folk gapskrattade medan jag grät ögonen ur mig. Det var så bisarrt.

Men kärleken var starkast.

– Det var en tuff, tuff tid för alla. Det var en mardröm. Och ändå fanns det aldrig ett tvivel hos mig om att det skulle bli vi, säger Colin Nutley.

”Vi är ett”

I ”Tillsammans med Strömstedts” pratar paret också om åldersskillnaden – något som programledarna Jenny och Niklas Strömstedt kan relatera till, eftersom det är 14 år mellan dem.

– Min största skräck är att förlora honom förstås. För min del kommer jag nog behöva lära mig gå, äta och prata igen för Colin är en så…Vi är ett på något vis, säger Helena Bergström.

Helena Bergström rörs till tårar i ”Tillsammans med Strömstedts”. Bild: TV4

Niklas Strömstedt passar i programmet på att framföra sin nyskrivna låt ”Du hinner med en gubbe till”, som anspelar på temat åldersskillnad. Texten framkallar tårar i ögonen hos både Helena Bergström och Jenny Strömstedt.

– Den är hemsk. Jag vill inte ha någon annan gubbe, säger Jenny Strömstedt.

”Tillsammans med Strömstedts” sänds torsdagar klockan 21.00 i TV4.

Text: Minna Wallén-Widung


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…