Annons

Annons

Helgmys med pizza

Fredagsmys 39-13

Tomatsåsen är här utbytt mot crème fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater. Resten av fyllningen läggs på när pizzan kommit ut ur ugnen.

4 portionspizzor
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 tsk salt
6–7 dl vetemjöl
fyllning:
4 dl crème fraiche med fetaost och soltorkade tomat
150 g prosciutto eller annan god skinka
4 färska fikon
200 g fetaost
färsk rosmarin
4 msk flytande honung

Annons

Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Rör ner salt och det mesta av
vetemjölet. Arbeta till en deg. Låt den jäsa i 60 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i fyra delar. Kavla ut dem till tunna pizzabottnar och lägg på plåtar med bakplåts­papper.

Bred ut crème fraiche och vik upp kanterna runt lite. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Ta ut pizzorna och toppa med skin­ka, fikonklyftor, smulad feta­ost och rosmarinblad. Ringla över honung.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…