Annons

Annons

Helgmys med varma mackor

Skärmavbild 2013-12-13 kl. 11.01.00

Mängd fyllning beror på hur stora brödskivorna är. Variera  fyllningen och använd gärna ingredienser som finns i ditt kylskåp och skafferi. Till ex­empel kan mozzarellaosten bytas mot fetaost, parma­skinkan mot salami eller van­lig skinka, och basilikan mot persilja.

Annons

4 stycken
4 stora skivor franska eller
lantbröd
1–2 msk jungfruolja
nymalen svartpeppar

Fyllning:
3 dl körsbärstomater
2 krm salt
1 tsk strösocker
2 msk olivolja
1 1/2 dl kärnfria oliver,
gröna och svarta
125 g mozzarellaost, i bitar
2 skivor parmaskinka, strimlad
8 grovhackade basilikablad

Gilla Året Runt på Facebook

Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna och blanda dem med salt och socker. Stek tomaterna i olivoljan 3–5 mi­nuter. Låt svalna.

Gröp försiktigt ur brödski­vorna, spara ca 1 1/2 cm kant runtom. Spara det urgröpta brödet. Lägg brödskivorna i en bakpappersklädd ugns­form.

Dela inkråmet i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt oliver, mozzarella, parma­skinka, basilikablad och tom­ater. Blanda försiktigt och fördela fyllningen i de ur­gröpta brödskivorna. Droppa över jungfruoljan. Gratinera mitt i ugnen ca 5 minuter

Av Lena Söderström Foto: Eva Hildén Smith

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…