Annons

Annons

Helstekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter

Helstekt fläskytterfilé med bacon och ostfyllda champinjoner. Prisvärd bjudmat som garanterat imponerar på dina gäster!

Helstekt fläskytterfile med bacon recept

Helstekt fläskytterfilé med rostade rotfrukter

4–6 personer
1 fläskytterfilé, ca 1,2 kg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
140 g tärnat bacon
1/2 dl lingon

Annons

Garnering:
ängssyra

Servering:
fyllda champinjoner, se recept nedan
rostade rotfrukter och/eller klyftpotatis

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Putsa köttet. Salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg över köttet 
i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Stick in en köttermometer. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på ca 75°, 40–45 minuter. Låt köttet vila.
3. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
4. Skiva köttet och lägg upp på ett uppläggningsfat. Blanda lingon och bacon och strö det över köttet.
5. Lägg svamparna runt om köttet och strö ut örter. Servera med rostade rotfrukter eller klyftpotatis.

Gilla Året Runt på Facebook

Fyllda champinjoner
Bryt av foten på 12 stora champinjoner. Skala och finhacka ½ rödlök. Blanda lök, 1 dl ricottaost, ca ½ dl riven parmesanost och 3 msk finhackad basilika. Fördela blandningen i svamphattarna. Lägg över
i en ugnsform. Gratinera strax 
under mitten i ugnen på 200°,
ca 15 minuter.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Helstekt fläskytterfilé med kantarellsås

Fläskfilégratäng med pasta och lagrad ost

Fläskfilé med bacon och hasselbackspotatis


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…