Annons

Annons

Ugnsstekt kyckling med äpple

Ett riktigt gott recept inför helgens bjudningar.

kyckling med äpple

4 personer

Ca 2 kg hel kyckling
2 äpplen
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
2 citroner, delade
3 morötter
25 g smält smör
2 tsk flingsalt
1 tsk mald svartpeppar
1/2 dl persilja, finhackad
2 kvistar rosmarin,
finhackad

Annons

Garnering:
persilja eller timjan

Cidersås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 1/2 dl färdig kalvbuljong
1 1/2 dl cider

Sätt ugnen på 175 grader. Placera kycklingen i smord, eldfast form.

Skala och klyfta äpplen och lök. Skala vitlöken.
Skala och dela morötterna i mindre bitar. Pensla kycklingen runt om med smält smör. Salta och peppra. Placera samtliga övriga ingredienser
runt kycklingen, strö över persilja och rosmarin. Stek i ugnens mitt i ca 1 timme tills innertemperatur är ca 70-75 grader.
Cidersås: Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och rör ner vetemjölet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan, tillsätt buljong och cider.
Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 5-10 minuter. Servera till kycklingen.


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…