Annons

Annons

Hembakat bröd till smörgåstårta

Baka enkelt hemgjort bröd till smörgstårtan. Så enkelt och så gott!

Hembakat bröd till smörgåstårta recept

Hembakat bröd till smörgåstårta – recept

2 bröd
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 msk strösocker
1 1/2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl

1. Smula ner jästen i en degskål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt och det mesta av mjölet.
2. Arbeta degen väl i maskin tills degen släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt, 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla varje bit till en slät bulle. Platta ut den lätt.
4. Smörj två formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg i degen och platta ut den så att den är jämntjock och täcker botten. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
5. Grädda i nedre delen av ugnen, 30 minuter.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Smörgåstårta med kräftstjärtar och lax

Klassisk smörgåstårta med skinka, brieost och senap

Smörgåstårta med lax och räkor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…