Annons

Annons

Hitta drömvikten paleometoden

Cecilia 47 tappade 20 kilo: Stenåldersmaten gjorde att jag rasade i vikt!

paelodiet
Depression, ledvärk, allergier och övervikt. Tillslut gick Cecilia Nisbet Nilsson in i väggen. Kroppen var slut efter många års stress och jojo-bantning. Men så fick hon höra om Paleometoden och då vände det.
– Alla dieter fungerar till en början, det finns det forskning på. Men det är sedan när man ska börja äta normalt och ha en vardag som det blir problem. Jag har provat allt. Viktväktarna, kålsoppedieten, iTrim, Xtravaganza och pulverdieter. Men när jag väl gått ner och sedan slutat med dieten så har jag alltid gått upp mer än innan, säger Cecilia.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

paelodiet

Ett stressigt jobb som tv-producent och att hon dessutom fick problem med sköldkörteln gjorde inte hennes allmäntillstånd bättre. Hon fick ledvärk, allergier och blev deprimerad på kuppen. Kilona blev bara fler och fler och när vågen stod på 90 kilo då svor hon att aldrig ställa sig på en våg igen.
– Ja, herregud vad jag kämpat med min vikt, men ingenting funkade. Till slut var jag deprimerad och sjuk och helt slut. Det var många kvällar som jag grät för att jag hade så ont och mådde så dåligt, säger hon.

Eftersom hon fått pollenallergi, var deprimerad och hade både hypotyreos, psoriasis och ledvärk så åt hon åtta olika mediciner varje dag. Hela vårarna gick hon som nerdrogad av alla piller. Livet var tungt. I samma veva gjorde de en tv-produktion om familjer som behövde få nya levnadsvanor och i det programmet fanns en hälsorådgivare som tipsade Cecilia om att börja äta ren mat. Cecilia började googla och på utländska sajter så hittade hon Paleometoden.

– Jag började utesluta mejeriprodukter, socker, spannmål och färdigprocessad mat. Och ganska snabbt kände jag en stor skillnad. Jag mådde bättre och bättre och jag gick ner i vikt, säger Cecilia.

Eftersom hon är medicinjournalist i grunden så bestämde hon sig för att använda sig själv som försökskanin och startade en sajt om Paleometoden och om hennes egen utveckling. Efter ett år på Paleometoden hade hennes stenfruktsallergi försvunnit och sjukdomarna var mycket bättre. Hon vägde mindre och orkade mer.
– Jag började träna samtidigt för man måste bygga muskler för att hålla igång kroppen. Jag äter det som just jag behöver. Frukt, grönsaker, kött, fisk, skaldjur och naturliga fetter som kokosolja, säger Cecilia.

Idag visar vågen på drygt 70 kilo och Cecilia är frisk och välmående. Eftersom hon vet att många kan tycka att Paleometoden är krånglig så ska hon ge ut en guide till den nordiska Paleomaten. Det kommer att göra det enklare att få tag i rätt råvaror som är framställda på rätt sätt.

Namn: Cecilia Nisbet Nilsson
Ålder: 47
Bor: Nynäshamn
Familj: gift med Keith, en vuxen son, Adam och katten Wille.
Gör: Driver sajten
Metod: Paleometoden
Viktnedgång: cirka 20 kilo

Så funkar Paleo:
Paleokosten är baserad på den kost som våra förfäder åt under den paleolitiska perioden eller stenåldern. Då åt vi inte spannmål, baljväxter, raffinerat socker eller processade mjölkprodukter.

Detta äter du: Kött, fågel & fisk, ägg, grönsaker, rotfrukter, bär och frukt, nötter och frön, fetter och oljor
Detta undviker du: Hel- och halvfabrikat,  spannmål och gryn, mjölkprodukter, baljväxter, raffinerat socker och artificiella sötningsmedel

Av Jessica Devert

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…