Annons

Annons

Hjälper havtorn mot torra slemhinnor?

Jag undrar om det kan hjälpa att ta Membrasin, som innehåller havtorn, vid torra slemhinnor?

Hjälper havtorn mot torra slemhinnor
Jag undrar om det kan hjälpa att ta Membrasin vid torra slemhinnor. Det innehåller ju havtorn som tydligen ska kunna lindra besvären. Eller kan det vara mer effektfullt att strö frysta havtornsbär på morgongröten (det är ju tyvärr så surt!).
Maud

Annons

Membrasin är ett kosttillskott som innehåller extrakt från havtornsbär och används mot torra och sköra slemhinnor i till exempel ögon, mun och underliv.

Havtornsbär innehåller bland annat karotenoider som omvandlas till vitamin A i kroppen och bidrar till att stärka kroppens slemhinnor och hud. De innehåller även omega-7 och andra fettsyror som har smörjande egenskaper.
Våra slemhinnor har till uppgift att skydda kroppen invändigt och torra slemhinnor är inte bara obehagligt utan ökar också risken att få infektioner och andra sekundära besvär. Därför är det viktigt att skydda kroppens slemhinnor mot uttorkning. Väl fungerande slemhinnor bidrar förstås också till en god livskvalitet och ökat välbefinnande.
Med en kapsel Membrasin får du i dig en högre koncentration av de nyttiga ämnena som finns i havtornsbär än om du äter bären naturella på morgongröten. Jag skulle därför rekommendera att du provar Membrasin i ett par månader för att se om du blir hjälpt av det. På apoteket finns också flera lokalt verkande produkter som kan hjälpa dig att mildra symtomen från dina torra slemhinnor. Besök ditt närmaste apotek för att få hjälp att hitta rätt efter dina behov.

Här kan du läsa fler frågor till apotekaren och även ställa din egen fråga >>

Läs också:

Klimakteriebesvär – slipp svettningar med kosttillskott!

Ny studie – det hjälper mot urinvägsinfektion och torra slemhinnor

Hur får jag upp mitt järnvärde?


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…