Annons

Annons

Honungsmarinerade kycklingvingar med paprikadipp och guacamole

Kycklingvingar, paprikadipp och guacamole – vilken lyckad kombo! Gott som tilltugg eller på buffébordet.

Honungsmarinerade kycklingvingar med avokadodipp

4 personer
600 g kycklingvingar
Marinad:
2 msk flytande honung
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
3 msk stark chilisås
2 krm chili explosion
1 salladslök

Annons

Guacamole:
1 röd chilifrukt
2 mogna avokador
2 msk finhackad persilja
½ citron, pressad saft
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev 1 msk naturell yoghurt

Paprikadipp:
200 g grillad paprika på burk
2 vitlöksklyftor
½ gul lök i bitar
1 krm
 spiskummin
3 msk finhackad persilja
pressad saft från
½ lime
ev tabasco

Garnering:
färska örter
salladslök

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg kycklingen i en plastpåse.
3. Marinad: Blanda honung, olja, riven vitlök, chilisås, chilikrydda och skivad salladslök och häll i påsen med kyckling, och blanda om. Marinera, gärna över natten.
4. Lägg kycklingen i en smord ugnsform. Tillaga strax under mitten i ugnen, ca 25 minuter. Vingarna ska ha en innertemperatur på 82°.
5. Guacamole: Kärna ur och finhacka chilin. Mosa ihop avokadokött, persilja, citronsaft, olja, salt och peppar. Det är gott med lite större bitar i röran. Vill du ha röran mer slät, mosa den mer och tillsätt 1 msk yoghurt.
6. Paprikadipp: Strimla paprikan och mixa med övriga ingredienser.
7. Garnera med färska örter och skivad salladslök. Servera med guacamole och paprikadipp.

 

Recept: Bitte E:son forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Grillad kycklingklubba med harissaglaze och kryddsmör med chili

Grillade kycklingben

Tandoorimarinerade kycklingspett


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…