Annons

Annons

Hur får jag min katt att sluta bita på sladdar?

shutterstock_89782114

Foto: Shutterstock

Hur får jag Lillan att sluta bita på sladdar?
Vi har en katt som är drygt ett år. Hon heter Lillan och är kastrerad. Hon biter på kablar med ström i. En gång gick strömmen och jag är rädd att hon inte ska klara sig. Vad ska vi göra?
Gunilla Kullberg, Lidköping

Annons

Anders Paulsson

Susanne Hellman Holmstöm:
Att en katt biter på sladdar kan bero på många olika saker. Katten kan vara busig och vill ha uppmärksamhet. När den biter kanske du säger nej, och det blir en form av belöning på uppmärksamhet från din sida
.
Katten har ett naturligt tuggbehov av att äta gräs, har den inget gräs att tugga på kan den välja att tugga på sladdar eller andra växter.
En del katter är förtjusta i lukten/smaken av plast och då gäller det att se till att plasten inte smakar gott. Stryk på Bitterspray på sladdarna, det hittar du i en välsorterad djurbutik. Det kommer att göra att katten upphör med tuggandet på sladdarna, men det gäller att stryka på det med jämna mellanrum.

Din katt kanske har problem med någon tand? Be en veterinär titta den i munnen. Din katt kan också vara understimulerad, då gäller det att se till att katten får leka, springa, hoppa och klättra ett par gånger per dag.

Som du ser finns det flera olika saker det kan bero på. Hoppas att du hittar det som triggar din katt att tugga!


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…