Annons

Annons

Hur får jag min katt att sluta bitas? Kattexperten svarar

Aj, katten bits!

Sylvassa små tänder kan göra riktigt ont!

Jag har en snart 7-årig kastrerad huskatt som under ett antal år tillbaka nafsar och i vissa fall biter mig vid anklarna. Det sker på morgonen innan han får frukost, då han varit ute på natten och även då jag stängt in mig i sovrummet på natten. Jag använder vattenspruta för att hålla honom någorlunda i schack. Varför gör han så? Ett antal gånger har han bitit hål så att jag fått uppsöka vårdcentral och få antibiotika.

Kristina Lundquist

SVAR: Det låter som du har en väldigt otålig katt som vill ha frukost snabbt. Han biter dig för att du ska lyda. Många kattägare blir verkligen dresserade av sina katter. Att spruta vatten på honom är inte min favoritmetod, det kan skapa en spänd relation mellan dig och din katt. Och det är ju inte det vi. Om vi vill ha bort andras katter från vår tomt är det perfekt med en vattenspruta, annars inte. Skaffa en automatisk foderautomat till honom, då ligger inte matfokus hos dig längre utan han lär sig att maten kommer på vissa klocklag ur automaten. Ett annat alternativ är att ge honom en aktivitetsboll som du fyller med ett fettsnålt torrfoder. Då får han jobba lite för att få ut maten samtidigt som han har mat framme hela tiden. Se bara till att ta bort den vanliga matskålen, annars kommer det inte att fungera.

Annons

Susanne Hellman Holmström

Av Marie Flodin


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…