Annons

Annons

Hur får jag orkidén att trivas?

Orkidén är så vacker när den blommar, men hur får jag den att blomma? Vår expert tipsar dig och ger de bästa skötselråden.

skötseltips för din orkide

Fråga: Jag har alltid svårt att hålla krukväxterna friska och fina över vintern. Nu har jag några orkidéer som jag gärna vill behålla. Har du något tips på hur jag ska sköta dem för att de ska må bra?
/Mimmi A

Annons

Svar: Låt orkidéerna stå i ditt ljusaste fönster under de mörkaste månaderna. Ett sätt att öka luftfuktigheten är att samla dem i ett större planteringskärl. Täck botten med ett par centimeter lecakulor, fyll på med vatten och ställ dit orkidéerna.

Vattnet får inte nå upp till krukorna.
/Agneta

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…