Annons

Annons

Hur övervintra jag mina pelargoner?

Vår blomsterexpert, Agneta Bergström svarar på läsarnas frågor. Här tipsar hon hur du vinterförvarar en Mårbackapelargon.

Mårbacka pelargoner

Fråga: Vad ska jag göra med min fina Mårbackapelargon som ännu är grön och blommar? Den har stått på balkongen ända till in i oktober, nu har jag tagit in den i köksfönstret. Jag bor i lägenhet och har ingenstans att förvara den mörkt och svalt, som jag gjorde när jag bodde i hus och hade tillgång till källare.
/Maria

Annons

Svar: De flesta pelargoner, som ‘Mårbacka’ och andra zonalpelargoner, går att övervintra i ett lägenhetsfönster. Välj ett så ljust fönster som möjligt och sänk värmen på elementet. Plocka bort en del av bladen i mitten av plantan så att den blir luftig, samt alla blommor och blomknoppar så att plantan inte behöver slösa energi på att försörja dem. Vattna sparsamt men låt inte jorden torka ut helt. Ett alternativ kan vara att göra som jag och ställa ut din pelargon i ett fönster i portuppgången, där det är lite svalare.
/Agneta

Foto Catarina Åhlander


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…