Annons

Annons

I huvudet på Gunde Svan

Gunde Svan träffar Sveriges främsta idrottare för att ta reda på hur man blir bäst. Genom att utmana dem i en tuff och prestigefylld duell i deras egen sport hoppas han på att knäcka hemligheten bakom deras prestationer.

Gunde Svan

I huvudet på Gunde Svan, Onsdagar kl. 21.00 TV4

– Nu är det säsong 3, av I huvudet på Gunde Svan. I år möter han Peter Foppa Forsberg, Mats Willander, Ingemar Stenmark, Anja Pärsson och Frank Andersson.

Hur mycket tränar du inför varje sport?

Annons

– Jag tränar cirka 300 timmar.

– Självklart är de rädda för att torska, men de lägger ju också handikappet när det är dags för tävling. Det är ju inte roligt om jag slår dem och inte heller urkul om de slår mig med hästlängder.

– När jag var i Colorado med Foppa, så fixade han en istid som vi kunde småträna lite på – då kom hela NHL-ligan dit i någon uppvisningsmatch och jag skulle vara med. Jag trodde ju att jag skulle bli mosad i sargen direkt.

Vilken sport har du fått mer respekt för?

– Brottning! Jag kände mig fruktansvärt dåligt tränad när jag låg där på mattan, Frank Andersson, jag är inte van att kramas så där med stora pojkar. Dessutom blev jag skadad, nu börjar vattnet i knäna släppa men det tog 3-4 månader.

Du verkar gå in för det ordentligt?

– Ja, jag har ju svårt att göra något halvdant!

– Om jag har lovat mig själv en sport att aldrig göra igen så är det brottning.

LÄS OCKSÅ: Gunde Svan: Sjukdomen slet på mitt och Maries äktenskap

I huvudet på Gunde Svan, Onsdagar kl.  21.00 TV4

Av Erika Svernström Foto Tv4


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…