Annons

Annons

I mål efter 100 000 maskor!

Jag i Edith cowl

Två månader tog det att bli klar med halskragen som jag började på strax innan jul. Ett tag kändes det nästan lite tröstlöst – och mycket tålamodsprövande. Varje varv tog ungefär en kvart att sticka. Och man fick lite kramp i fingrarna.

Annons

Cowlstickning

Samtidigt var det ett underbart garn att sticka med och ett kul mönster!

Och nu när den väl är klar så är jag väldigt nöjd. Jag tycker att sådana här långa halskragar som går att vira flera varv runt halsen är bland det bästa man kan ha på vintern när det kan vara lite kallt och dragigt i nacken.

Edith cowl back

Jag gjorde en halskrage förra året också och den har jag använt jättemycket. Både utomhus och inomhus.

Edith cowl

När själva stickandet var klart var det bara en tråd kvar att fästa. Ingenting behövde sys för man stickar ihop fram och baksidan på slutet och avmaskar på samma gång.

Här finns en film som visar hur man gör.

Av Johanne Ländin Foto: Elise Florman

 

LÄS OCKSÅ


1 kommentar


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…