Annons

Annons

ICI- metoden skonsam mot artros

Doktor, Gunnar Boström har hjälpt många med hjälpa av ICI-metoden.

Artros

Lider du av ledvärk?

Dr Gunnar Boström

Dr Gunnar Boström

– Kortison är ett av de viktigaste hormonerna för livets funktioner, säger Gunnar Boström, läkaren bakom ICI-metoden Muskulär (Intermittent Cortison Injection).
Metoden bygger på den kunskap Gunnar Boström fick vid sina studier på Karolinska Institutet i Stockholm.
Idag är han 86 år gammal, men jobbar dagligen på sin mottagning i Lerdala i Skövde kommun.
– Den lycka som lyser ur patienternas ögon när de talar om ny livskvalitet gör det svårt för mig att sluta min mottagning innan ICI-metoden kan utnyttjas av vårdinrättningar över hela landet, säger han.
– De flesta av mina patienter har i åratal passerat igenom den ordinarie sjukvårdsorganisationen med vårdcentraler och specialistläkare. Jag brukar kalla dessa patienter för ”restfall”, eftersom de trots alla utredningar, medicinska behandlingar och operationer har kvarstående svår värk och andra besvär.
Om du vill pröva den här metoden tycker Gunnar Boström att du ska fråga din lokala läkare.
– De läkare som vill veta mer om metoden och lära sig tekniken är välkomna att ta kontakt med min mottagning.
– Vi ger en intramuskulär injektion av kortison i mycket låg dos djupt i en stor, blodrik muskel i skinkan, och kortisonet lagras där som i en depå, varifrån kroppens celler hämtar och förmedlar kortisonet till ställen där det behövs.
När det gäller lungorna – KOL och astma – får man ofta en mycket snabb effekt, medan effekten vad gäller leder och muskler kan dröja ett till två dygn.
– Mottagningen domineras av artrosfall, där ICI-metoden varit mycket effektiv, berättar Gunnar Boström. Många patienter anser att de fått en ny livskvalitet.

Annons

LÄS OCKSÅ: Maria, 66, fick hjälp med ICI-metoden mot artros

Kortisonet leder till självläkning

• Sedan mer än 35 år har doktor Gunnar Boström behandlat sina patienter med en mycket låg dos kortison, 1 ml, som injiceras i den stora skinkmuskeln. Behandlingen ges varannan till var tredje månad, innan symptomen återkommit.
• Den dagliga produktionen av kroppseget kortison – kortisol – är 20 mg. När man blir äldre, minskar produktionen av kortisol ner och man känner av åldrandets olika besvär.
• Genom att tillföra den låga dosen – ICI-metoden muskulär – ”kickar” kroppens egen kortisolproduktion igång och självläkningen börjar.
• Flera hundra patienter med artros har fått smärtlindring och återfått sin rörlighet. Andra diagnoser som behandlats effektivt är artrit, astma, KOL, allergi, psoriasis och kroniska eksem, myalgier, även fibromyalgi, tendiniter (till exempel ”tennisarmbåge”).
• Den låga dosen kortison som lägg som en depå, har inte har den negativa effekt eller de biverkningar som kan förekomma med tabletter, inhalatorer, injektioner direkt i leder och senor eller salva med kortison. Exempel på sådana negativa effekter är ansiktssvullnad (”månansikte” eller cushings syndrom) och benskörhet.
•En hälsokontroll görs alltid före insatt behandling och bör därefter göras årligen
– Jag följer noga alla patienterna, och alla injektioner sker på min mottagning. Det rör sig om mer än 10 000 patienter sedan mitten av 80 –talet.

Källa: doktor Gunnar Boström

Här kan du få mer information om ICI-metoden
Patientföreningen för smärtlindring, tel. 0768082230

Av Susanna Haufmann Foto AOP-IBL

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…