Annons

Annons

Idag är det kladdkakans dag!

Idag firar vi kladdkakans dag med ett recept på hallonkaka med choklad och chilisting. Kakan blir godare om den får stå till nästa dag innan den serveras. Detta gäller egentligen alla kladdkakor.

Foto Erik karlsson kladdkaka

8-10 bitar:

100 g smör eller margarin
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 ¾ dl vetemjöl
100 g hallon
1 knivsudd chiliflingor

Garnering:
Hallon och mynta

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull, hacka chokladen och rör ner i det smälta smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt mjölet omväxlande med chokladkrämen. Tillsätt hallon och chili. Häll smeten i smord ugnsform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Den ska vara smetig i mitten. Toppa med hallon och mynta när det är dags att servera.

 Av Janet Gustavsson, Foto: Erik Karlsson

 

Annons

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…