Annons

Annons

Ikea-anställda får dela på miljard

Julfirandet börjar tidigt för Ikeas personal. Företaget tackar de anställda med en miljard kronor som delas ut i bonus. "Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss", säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea Sverige.

Ingvar Kamprad när varuhuset i Älmhult firade 50 år 2008. Bild: Kamerapress / IBL Bildbyrå

Bonusen är en del av lojalitetsprogrammet ”Tack!” som funnits sedan 2013. Sedan dess har fem miljarder kronor avsatts och delats ut till de anställda.

Bonusen betalas ut till både heltids- och deltidsanställda. Alla som jobbat i fem år är kvalificerade. I år är den svenska potten 13 000 kronor till varje heltidsanställd medarbetare som omfattas.

Annons

Summan är densamma oavsett enhet, position eller lönenivå, skriver företaget i ett pressmeddelande. För deltidsanställda är bonusen relaterad till antal arbetade timmar.

– Tack! betalas ut en gång om året, men vi jobbar aktivt varje dag med att försöka vara en fantastisk arbetsplats, uppmärksamma individen och se till så att alla trivs, utvecklas och vill stanna hos oss, säger Karin Bergman i pressmeddelandet.

2016 rekordår

Pengarna fördelas mellan alla Ikea-koncernens länder, baserat på andel av den totala lönesumman. Utbetalningen är beroende av Ikeas totala resultat under föregående räkenskapsår.

Och det går bra för Ingvar Kamprads möbelimperium. Under 2016 hade Ikeas 396 varuhus 915 miljoner besök i 48 länder. Intäkterna var rekordstora 354 miljarder kronor, rapporterade Dagens Industri i somras.

Text: Henrik Högström

Läs också:

Ikeas nya serie: ett stöd i vardagen

Psykologen: Så undviker du bråk med maken på Ikea

Därför slutade Ikea med de övre hålen i påslakanen


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…