Annons

Annons

Illaluktande skor? Här är 4 enkla knep som tar bort odören

Den stinkande, unkna lukten som sprider sig från skorna känner vi alla igen – och avskyr. Men det är faktiskt riktigt enkelt att bli av med den. Här är fyra enkla tekniker som gör att du slipper dålig lukt från skorna någonsin igen.

Att skorna börjar lukta illa är kanske inte så konstigt, egentligen. Våra fötter är fulla med bakterier och död hud och när vi stoppar fossingarna i ett par varma skor blir det snabbt fuktigt och resten ger sig självt.

Annons

Luktar skorna dåligt? Lugn, bara lugn – här är fyra enkla tekniker som funkar. Bild: IBL

Metoden du vill satsa på är att göra dig av med bakterierna. Här lär vi dig fyra användbara, och enkla, sätt att göra dig kvitt den äckliga lukten för gott. Bäst av allt, du behöver varken köpa dyra sprejer eller oroa dig för farliga kemikalier!

4 sätt att få bort dålig lukt från skor:

1. Stoppa skorna i frysen

Det här knepet är både enkelt – och helt gratis! Du stoppar helt enkelt dina skor i en plastpåse och låter dem stå i frysen över natten. Bakterierna fryser ihjäl och den dåliga lukten är snart ett minne blott. Räckte inte övernattningen? Lämna då skorna i frysen lite längre för maximal effekt av behandlingen.

Läs också: 3 knep: Så får du bort saltfläckarna från skorna

2. Dränk skorna i hemmagjord ättiksblandning

Blanda drygt 2 dl ättika i en hink som du fyllt med varmt vatten. Lägg i skorna i vätskeblandningen och massera tyget så att vätskan tränger in. Låt skorna vara i hinken några timmar och skölj dem därefter med vatten och låt torka.

Läs också: Så håller du diskmaskinen ren – med sådant du redan har hemma

3. Stoppa tepåsar i skorna

Jo, du läste rätt! Du behöver bara ett par torra tepåsar och stoppar en i vardera sko och lämnar över natten. Tepåsarna suger åt sig dåliga lukter väldigt effektivt.

Läs också: Så skrämmer du bort spindlarna för alltid – med en tepåse

4. Strössla med bakpulver

Strössla ett par teskedar i vardera sko och lämna över natten. På morgonen dammsuger du upp resterna av pulvret.

Läs också: 3 sätt att använda bakpulver

Källa: Expressen.se
Text: Malin Perlheden, Allers

Läs också:

16 sätt att bli av med äckliga lukter hemma


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…