Annons

Annons

Grön kycklingcurry med kokosmjölk

Njut av en läcker indisk curry med kyckling en vanlig vardag. Både läckert och snabblagat!

Grön kycklingcurry

4 personer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2–1 röd chili
400 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
2 msk grön currypasta
4 dl kokosmjölk

Garnering:
färsk koriander

Servering:
kryddigt ris, se recept

Annons

1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
2. Skiva kycklingfiléerna. Låt dem få färg på båda 
sidor i en stekpanna med 
olja, ca 5 minuter. 
Tillsätt lök, vitlök, chili 
och låt steka, 5 minuter.
3. Tillsätt currypasta och kokosmjölk och låt sjuda på svag värme, 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander och servera med kryddigt ris.

Gilla Året Runt på Facebook

Kryddigt ris
Smält 40 g smör i en kastrull. 
Rör i 200 g ris, gärna basmatiris, 
och fräs under omrörning, 2 minuter. Tillsätt 2 kanelstänger, 1 tsk 
mald kardemumma, en nypa salt och 71/2 dl vatten; rör om. Låt
koka under lock på svag värme, 15 minuter.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Kycklingrullar 
med fetaost

Kycklinggryta 
med mango

Currydoftande pumpasoppa


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…