Annons

Annons

Italienskt eller chilenskt till grytan

vin 5

Vitt vin
Rawson’s Retreat 2012 (16406) 77 kr. Ett krispigt och gott vin från Australien gjort på riesling-druvan. Lockar med en stor, ungdomlig doft med druviga toner. Smaken är torr, fruktig och god i matvänlig stil. Passar både fisk och ljust kött.
Bellingham Chenin Blanc 2012 (2085) 81 kr. Ett generöst och lite maffigt vin från Sydafrika. Har en dov med saftig doft. Smaken är torr, rik med lång eftersmak med krusbärston. Gott till smakrika fiskrätter.
Chablis Domaine Thierry Mothe 2011 (5564) 121 kr. Ett härligt och festligt vin till fina fisken eller skaldjuren. Ett krispigt läckert vin från Frankrike med fruktigt aptitretande doft. Smaken är torr, mycket god i lång, läcker och mjuk Chablis-stil.

Annons

Rött vin
Argento Malbec 2012 (6649) 81 kr. Prova den nya och goda årgången av ett mulligt gott vin från Argentina. Har en lite dovt eldig doft med ton av mörka bär. Smaken är mycket örtig, läckert stram och välgjort. Gott till grytor och vilt.
Trio 2011 (6556) 82 kr. Här ett annat sydamerikanskt vin, nu från Chile med en trio av druvor som ingredienser. Doften är eldigt och saftig. Smaken är mycket fyllig, mustig med inbjudande mustigt stil. Finemang till köttbiten, gärna i gryta.
Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto 2011 (3023) 101 kr. Ett mustigt och lättdrucket vin från Abruzzo i Italien. Bjuder på en varm mustig doft, påminner om svamp. Smaken är saftig, både med stramhet och knäckig bärsötma. Gott till viltgrytan.

Av: Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…