Annons

Annons

Louise Hoffsten: Jag ångrar inte att jag berättade om min sjukdom

Hon fick tidigt diagnosen ms och hon trodde inte att hon någonsin skulle bli mamma. Men mötet med maken Dan förändrade allt. Tillsammans sätter de nu upp en krogshow, där även sonen Adrian finns med på ett hörn...

Louise Hoffsten
Sångerskan Louise Hoffsten

I många år sa Louise Hoffsten, 48, att hon aldrig i livet kunde tänka sig att vara med i Melodifestivalen. Men plötsligt gjorde hon en helomvändning och för ett år sedan stod Louise på Melodifestivalscenen med munspel, glittrig kavaj och vind i håret. Melodin ”Only the dead fish follow the stream” tog henne ända till finalen, där hon blev femma.

Annons

Vad var det som fick dig att ändra dig?

– Att jag själv fick vara med och skriva låten tillsammans med Stefan Öhrn och Sandra Bjurman, som jag gillar att jobba med.

– Det var samma sak med TV-programmet ”Stjärnorna på slottet”. Det fnös jag också åt först. Jag är ofta en nejsägare till en början, men sedan kanske det ändå blir ett ja i slutändan… Både ”Stjärnorna på slottet” och Melodifestivalen var väldigt positiva erfarenheter.

Var det nära att hälsan sätta stopp för din medverkan i Melodifestivalen?

– Jag tvingades sluta tvärt med en ms-medicin, på grund av risk för hjärnhinneinflammation. Det ledde till att jag fick ett mycket kraftigt skov.

Jag ringde till skivbolaget och sa: ”Jag kommer inte att orka att vara med i Melodifestivalen.” Men tack vare jättefint stöd kunde jag ändå till sist genomföra mitt framträdande.

Du har haft diagnosen ms sedan mitten av 1990-talet. Hur har sjukdomen påverkat dig som person?

– Jag har blivit mer ödmjuk inför livet och jag är mycket medveten om att det har ett slut. Det har blivit viktigare för mig att vara på livet och att vårda relationerna till människor i min omgivning.

Är det många som kontaktar dig med anledning av din sjukdom?

– Ja, jag får mycket post. Människor är oftast väldigt snälla. Många vill i all välmening hjälpa till med råd och tips. Men jag har med tiden lärt mig att inte följa alla förslag jag får. Jag får redan den stöttning jag behöver av min läkare och ett rehabcenter som jag har kontakt med.

Har du ångrat att du gick ut offentligt om sjukdomen?

– Ja, det har jag. Men så tänker jag inte längre. När jag träffade en ms-sjuk kille i rullstol, som tackade mig för min öppenhet, kände jag det som en belöning för allt ståhej jag gått igenom. Min viktigaste uppgift är att visa människor att de inte är ensamma om att möta svårigheter i livet. Förr eller senare drabbas vi ju alla av någonting.

Louise Hoffsten

Namn: Louise Hoffsten

Yrke: Artist och låtskrivare

Ålder: 48 år

Familj: Maken Dan Bratt, 57, sonen Adrian, 10, och bonusdottern Cornelia, 26 år

Bor: I hus i Enskede gård i södra Stockholm

Aktuell: 7, 14 och 15 mars framför Louise krogshowen ”Bringing out the Elvis” på Tyrol (Gröna Lund) i Stockholm.

Av Linda Andersson Foto: Fredrik Etoall


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…