Annons

Annons

Jag är helt tagen av lilla Estelle

Drottning SilviaVår drottning Silvia – 70 år!

Drottning Silvia har en speciell relation till Estelle. De har ett eget språk och en unik närhet sinsemellan. Men Silvia bryr sig inte bara om sin egen familj. Hon har ägnat många år åt att hjälpa sexuellt utnyttjade barn runt om i världen.

Familjen betyder allt för drottning Silvia och nu har hon fått en ny roll. Som mormor. Med Estelle, snart 2, har hon äntligen fått uppleva mormorslyckan och i vår väntas Madeleines lilla dotter.

Annons

– Jag fick en gång höra att barnbarn är livets efterrätt, och så är det verkligen. Estelle är så söt, har ett fantastiskt sätt och är verkligen rolig. Det finns mycket av både Victoria och Daniel i henne – ena dagen är hon som mamma och nästa dag som pappa, säger Silvia i den nya boken om henne, ”Drottning Silvia- en jubieumsbok”.

Prinsessan Estelle

Lilla barnbarnet Estelle har helt fångat Silvias hjärta.

– Det märks att hon verkligen älskar Estelle och är där helhjärtat när hon är med. Hon är ju väldigt naturlig med barn och Estelle tyr sig till henne, till skillnad från kungen, säger Anna von Koch, kunglig reporter på Svensk Damtidning som träffat Silvia vid flertalet tillfällen.

Att kombinera rollen som mamma med den som drottning har inte alltid varit enkelt för Silvia.

– För vår del var det tyvärr inte möjligt med vare sig mamma- eller pappaledighet. Vi hade mycket hjälp hemma men det var inte lätt att lämna gråtande barn. Detsamma gäller nu för kronprinsessan med lilla Estelle, säger Silvia i jubileumsboken.

Silvias favoriter:

Kläder: hellre dräkt en klänning, vill ha sina pumps infärgade i dräktfärgen.

Inredning: Hon tycker antikviteter och konservativa, lite gammaldags möblemang. Ikea är inget för henne.

På tallriken: fisk, skaldjur, ostron, fläsklägg med rotmos, tysk husmanskost med bastanta korvar. Till jul – lutfisk,  Weinachtstolle (fruktbröd med marsipan och rom i) – hon är noga med att även tyska specialiteter finns på julbordet.

Receptet på Silvias favoritbröd hittar du här på webbben från fredag 20/12.

Motion: simma, åka skidor, promenera med hundarna – powerwalk är hennes grej. Har även arrangerat vänninegympa på slottet.

TV: dramadokumentärer och naturprogram ihop med kungen.

Musik: lite Rod Stewart, lite Tom Jones. Till Victorias födelsedag bjuds alltid schlagerstjärnor in för att spela. 

Drottning Silvia jubileumsbok

Vill du vinna boken ”Drottning Silvia- en jubieumsbok” av Roger Lundgren? Gör så här! Svara på frågan nedan. Du kan tävla fram till 2 januari 23.00.

Vi lottar ut tre ex.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Kungahuset.nu, Alexis Daflos, Bruno Ehrs, Kate Gabor

Läs hela artikeln om vår drottning i Året Runt nr 52-1 som finns i butik från torsdagen den 19 december.

 

 

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…