Annons

Annons

Jag bestämde mig tidigt – jag ville inte bli som mamma

Alexandra Charles

Alexandra Charles bestämde sig tidigt i livet för vad hon ville åstadkomma

Nattklubbsdrottningen och författaren Alexandra Charles

Som ung drömde Alexandra om att jobba inom FN och påverka världen. Så blev det inte. I stället blev hon nattklubbsdrottning och hela världen – kändisvärlden – kom till henne. Nu kommer boken om Alexandras händelserika liv.

Redan som 40-åring fick Alexandra Charles en förfrågan om att skriva sina memoarer. Den gången tackade hon nej, eftersom hon tyckte att hon var alldeles för ung. 25 år senare kom frågan upp igen.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

– I samband med Bokmässan i Göteborg frågade en kvällstidning ett antal kända personer vems självbiografi de skulle vilja läsa. Författaren Mari Jungstedt svarade att hon gärna ville läsa min. När två olika förlag kort därpå hörde av sig och ville ge ut en bok om mitt liv, kändes det som om det var rätt tid att sätta sig ner och skriva om allt som jag har upplevt, säger Alexandra.

Alexandras liv började i det lilla samhället Tidan i Västergötland, där hon föddes hösten 1946. Hon döptes till Inga-Lill. Namnet Alexandra fick hon som 20-åring av en pojkvän, som hon träffade under ett studieår i amerikanska Colorado. Alexandras pappa var en framgångsrik tandläkare. Mamman var hemma och tog hand om Alexandra och hennes tre yngre systrar.

– Jag beslutade mig tidigt för att jag inte skulle bli som min mamma. Jag ville inte vara beroende av en man och bunden till hemmet.

– Min ambition var att bli en självständig kvinna, som var med och påverkade och förändrade världen. Därför bestämde jag mig också för att jag inte skulle ha några barn, säger Alexandra.

Alexandra Charles

Faktaruta

Namn: Alexandra Charles

Yrke: Ordförande i 1,6 miljonerklubben och 2,6 miljonerklubben

Ålder: Fyller 67 år 12 november

Familj: Syskon, syskonbarn, gudbarn, bonusbarn och bonusbarnbarn, samt hunden Pricken

Bor: I lägenhet i Vasastan i Stockholm och i torp i Roslagen

Aktuell: Alexandras självbiografi ”Livet är en dröm” har precis i dagarna kommit ut på Norstedts förlag.

Av Linda Andersson Foto: Angelica Engström

Läs hela artikeln om Alexandra Charles i Året Runt nr 47, finns i butik från torsdagen den 14 november


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…