Annons

Pernilla Wahlgren: Jag grät och orkade inte svara i telefonen

Pernilla WahlgrenPernilla Wahlgren om de svåra åren:

Hon är författare, designer och känd bloggare. Dessutom gör hon succé på Göta Lejon. Pernilla Wahlgren har flyt. Men det var inte så länge sedan som hon grät sig igenom tillvaron.

– Efter några riktigt tunga år, så känns det verkligen att jag är i en bra fas av livet just nu! Men om det var möjligt skulle jag gärna dra tillbaka klockan tio år och förtjust konstatera att jag är 36 år i stället för 46, men jag är faktiskt bekväm med min ålder. Jag känner mig ung i sinnet och har inga problem med att se mig själv i spegeln.

Annons

– Och att jag, utom när det gäller kärlek, haft ett fantastiskt liv med fyra underbara ungar, trofasta vänner och massor med roliga jobb!

Pernilla Wahlgren mår bra nu. Det märks när vi träffas över en kopp kaffe och läsk.

Som vanligt har hon en massa järn i elden och kommer susande från ett möte, för att sedan hinna med ett annat, innan det är dags att hämta sonen Theo, 6, i skolan.

­– Jag har ju blivit en entreprenör på gamla dar med massor av olika projekt på gång, säger hon och skrattar förtjust.

– Jag har precis gjort klart min tredje kokbok som kommer senare i år, min egendesignade klädkollektion säljer jättebra, jag har en av de mest lästa bloggarna i landet och succén med musikalen ”Priscilla – queen of the desert” bara fortsätter kväll efter kväll! Den går för fulla hus, men jag var ärligt talat tveksam när jag fick erbjudandet. Det är inte någon stor roll och den har ganska få repliker, men jag är i dag så oerhört glad och tacksam över att jag ändå tackade ja. Det är bland det roligaste jag någonsin gjort, vi har en fantastisk gemenskap i ensemblen och publiken står upp i bänkraderna och bara skriker av glädje.

”Theo och jag blev lämnade då han var bara ett år”

Det där med Pernillas tunga år kom upp till den allmänna ytan i somras. Då berättade hon i en uppmärksammad artikel i tidningen Mama om den uppslitande separationen från pappan till yngsta barnet Theo.

– Jag gjorde den där intervjun när jag precis höll på att ta mig ut ur det där mörkret som jag hade vistats i ända sedan Theo och jag blev lämnade ensamma då han var bara ett år. Nu med lite distans kändes verkligen förlösande att få och våga berätta om det jag varit med om.

Pernilla trodde verkligen på förhållandet med Theos pappa. Till hundra procent. Hon trodde att de skulle åldras tillsammans, ta hand om både varandra, om Theo och om de tre äldre barnen.

– Jag trodde att jag äntligen skulle få ett harmoniskt förhållande efter all tidigare turbulens. Att jag äntligen skulle få bli en del av en helt vanlig familj, efter att under många år ha levt mest själv med mina tre barn. Men så stod jag plötsligt där ensam igen. Med ytterligare ett barn att ta hand om. Det var en enorm besvikelse och jag försökte lappa ihop förhållandet, men tvingades till slut ge upp. Det var fruktansvärt tungt och sorgligt.

– Theo var ju så planerad och efterlängtad. Först fick jag ett missfall i vecka 14, så när Theo kom så var han verkligen en gudagåva. Men från början, när vi började prata om att skaffa barn, så var det jag som bromsade. Jag ville vänta och se att vårt förhållande verkligen fungerade så att jag inte skulle bli ensamstående mamma som tidigare…

– Under ganska många och långa perioder de här senaste åren har jag mått riktigt dåligt. När jag var som mest deppig bara grät jag och orkade inte svara i telefon, inte fatta några beslut, jag orkade inte ens boka tid för läkarbesök. Ändå var jag tvungen att vara mamma på heltid och jobba så gott jag kunde. Jag vet inte riktigt vad det innebär att gå in i väggen, men jag har nog varit bra nära flera gånger, men klarat mig undan i sista stund. Och nu har jag äntligen kommit ut på andra sidan.

Pernilla Priscilla - queen of the desert

Pernilla i mitten omringad av några kollegor från succémusikalen ”Priscilla – queen of the desert”

FAKTARUTA: Pernilla Nina Elisabeth Wahlgren

Ålder: 46 år

Yrke: Artist och entreprenör

Bor: Hus på Lidingö

Familj: Barnen Oliver, 24, Bianca, 19, Benjamin, 16, och Theo, 6

Bästa egenskaper: Snäll, vänfast, glädjespridare

Sämsta egenskaper: Ostrukturerad, virrig, tidsoptimist

Drömmer om: En egen krogshow och att göra ett BRA popalbum med svenska texter som verkligen betyder något

Aktuell: I musikalen ”Priscilla – queen of the desert” på Göta Lejon i Stockholm.

Läs hela artikeln om Pernilla i Året Runt nr 13 som finns ute i butik från torsdag den 20 mars.

Av Johnny Alrup FOTO: Carl-Johan Söder/SVT, Pernillas blogg

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…