Annons

Annons

Linda Bengtzing: Jag hade slutat hoppas på fler barn

Sångerskan Linda Bengtzing är populär i musiksammanhang - på lördag tävlar hon i Melodifestivalen, här en bild från "Så ska det låta".

Sångerskan Linda Bengtzing är populär i musiksammanhang – på lördag tävlar hon i Melodifestivalen, här en bild från ”Så ska det låta”.

Sångerskan Linda Bengtzing:

Linda Bengtzing trodde varken att hon skulle ställa upp i Melodifestivalen 
eller få barn fler gånger. Hon hade fel i båda fallen. De senaste veckorna har hon varvat Melodifestivalrepetitioner med amning och blöjbyten.

Efter sin förra medverkan i Melodifestivalen, 2011, kände sig Linda Bengtzing färdig med tävlingen. Den största besvikelsen var inte att hon ”bara” kom sjua i final­en, utan de elaka skriverierna. Hennes schlagernummer av klassiskt snitt provocerade många. En recensent kallade henne för ”turbokyckling” på grund av hennes gula scenklänning och energiska framträdande.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

– Jag kände mig hånad och smutskastad. Att vara hurtig och käck, som för mig är något positivt, var plötsligt en dödssynd. Det kändes så himla tungt att bli utsatt för den typen av offentlig mobbning. Samtidigt lärde det mig att i Melodifestivalen blir man föremål för människors åsikter på gott och ont, berättar Linda.

Vill ta det lätt men kan inte

Men det goda i 2011 års Melodifestival var att hon lärde känna sin mottävlare Nicke Borg. Ihop med sin fru Jojo Borg Larsson har han komponerat låten ”Ta mig”, som trots allt fick Linda att ändra sig. Nu ställer hon upp i tävlingen en femte gång.

Den här gången har Linda en extra utmaning: att hålla tankarna på nyfödde sonen Nisse, knappt tre månader gammal, borta från scenen. När vi talas vid några veckor före Melodifestivalen är det ännu inte bestämt om han, pappa Peter och fyraåriga storasyster Vera ska följa med till delfinalen i Örnsköldsvik, eller stanna kvar hemma i villan i Stockholm.

­– Oavsett hur det blir lär jag längta ihjäl mig efter ”lillskiten”. Melodifestivalveckan är så hektisk att man inte hinner se så mycket av familjen även om de är med på plats.

Sonen var mycket efterlängtad och väntan på honom blev längre och mer tålamodsprövande än Linda hade räknat med.

– Det tog lång tid innan Peter och jag diskuterade ifall vi ville ha ett barn till. När vi väl hade bestämt oss för ett barn till gick det inte så fort som jag önskade. Vi försökte och försökte, men det gav inget resultat. Till sist slut­ade vi hoppas på ett nytt barn. Vi var så glada över att vi i alla fall hade Vera. Jag sålde alla bebissaker på Blocket. Dagen efter upptäckte jag att jag var gravid…

Sambon Peter är gitarrist. Han och Linda träffades våren 2008, då han under en vårturné ingick i hennes kompband.

– Jag blev blixtförälskad. Men Peter var så upptagen som en man någonsin kan vara. Först försökte jag förtränga mina känslor. Jag intalade mig att det fanns någon annan för mig. Men innerst inne visste jag att jag bara ville ha Peter. Till slut bestämde jag mig för att försöka, trots att han 
hade flickvän. Det fick bära 
eller brista!

Foto Carl-Johan Söder SVT

Foto Carl-Johan Söder SVT

Faktaruta Linda Bengtzing

Yrke: Artist

Ålder: 39 år

Familj: Sambon Peter Ståhlgren, 39, dottern Vera, 4,5, och sonen Nisse, som föddes den första december förra året

Bor: I villa i Tyresö utanför Stockholm

Aktuell: Linda tävlar i Melodifestivalens fjärde delfinal i Örnsköldsvik, den 22 februari, med låten ”Ta mig”.

Läs hela artikeln om Linda Bengtzing i Året Runt nr 9, som finns i butik från torsdag den 20 februari.

Av Linda Andersson Foto: Carl-Johan Söder, SVT


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…