Annons

Annons

Jag sprang för livet från en okänd man

Jag glömmer aldrig den okände mannen som jagade mig som barn

Jag glömmer aldrig den okände mannen som jagade mig som barn

DET HÄR HÄNDE MIG

Jag glömmer aldrig den där hemska gången när jag blev jagad som barn. Plötsligt kom en karl springande mot oss. Han dök upp som ur tomma intet och for med armarna, och försökte få tag i någon av oss.
Det var en vinterkväll då jag och min lillasyster hade gått ut efter middagen för att se om de hade spolat upp någon skridskobana. Jag var nio år och min syster var sju. Min syster hann undan och sprang iväg åt det hållet vi bodde. Jag däremot var fast. Jag hade två vägar att välja på, parkvägen ned mot skolan, eller upp på bilvägen. Jag visste att det fanns en öppen kiosk längre ner på bilvägen så jag valde den.

Annons

Jag sprang i halkan
Jag hade aldrig i mitt liv sprungit så fort, men mannen kom långsamt närmare. Det var ordentligt halt och jag hade nog bättre sulor på skorna för när jag nästan var ute på bilvägen halkade mannen omkull. Det gav mig ett litet försprång.
Vid kiosken stod folk och handlade och när jag kom skrikande mot dem sprang en man mig till mötes och frågade vad som hade hänt. Jag försökte berätta och pekade på förföljaren. Men han låtsades som ingenting och hävdade att han bara hade fått fel på bilen. Jag kommer ännu i dag ihåg bilen han hoppade in i och körde iväg, en DKV med träbeslag som fanns på 50-talet.

Tystnaden var förfärlig
Mannen från kiosken följde mig ända hem till dörren och berättade för mina föräldrar vad som hänt. Jag var fortfarande helt förtvivlad och ville kasta mig i famnen på mamma, men hon sa bara till mig att jag skulle gå och leka med min syster. Det visade sig att min lillasyster inte hade berättat något om att jag blev jagad. Det var en förfärlig känsla att ingen pratade om denna hemska händelse. Jag mådde dåligt länge, men tvingades gömma det inom mig.
När jag i vuxen ålder ett par gånger har fått läsa i tidningen om små flickor som mördats av okända män kommer känslorna väldigt starkt tillbaka. Jag förstår idag att på den tiden när jag råkade ut för den här händelsen så skämdes man över att ha blivit drabbad och pratade därför inte om det.
”Gertrud”


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…