Annons

Annons

Jag stal min mammas kille

DET HÄR HÄNDE MIG: Jag var i tonåren när mina föräldrar skildes. Mamma och jag blev som systrar och jag blev nära vän med hennes nya pojkvänner. Så det gick det som det gick - Tomas och min vänskap ledde till den värsta sortens otrohet.

Jag och mamma blev rivaler

Jag gillade verkligen Tomas. Så mamma tyckte att han kunde hålla mig sällskap när hon åkte bort. Bilden är arrangerad. Foto: Shutterstock

När min pappa lämnade min mamma så bodde hon och jag ensamma ända tills Krister kom in i bilden. De älskade båda musik och gjorde sällskap till olika konserter. Dessvärre funkade det inte mellan mig och Krister, och det slutade med att han gjorde slut.
För att muntra upp oss bestämde vi oss för att en vecka på Rhodos skulle göra underverk för både humöret och solbrännan. Vi hade varit där ett par dagar när vi träffade Tomas vid hotellets pool. Han var lång och välbyggd och hade ett smittande leende. Han hade svårt att ta ögonen från mamma. Undra på det, hon var snygg i sin vita bikini. Vi skrattade åt att Tomas först trodde att vi var systrar.
Eftersom vi bodde i samma stad tog han kontakt med oss när vi kommit hem igen, och vi tillbringade nästan varje ledig helg tillsammans. Han var rätt mycket yngre än mamma, bara 28 år. Det var mycket lättare för mig att komma överens med Tomas än med Krister och vi var ofta tillsammans alla tre, till min pojkvän Lasses stora förargelse. Det kändes nästan som om Lasse var svartsjuk på Tomas.
En lördagskväll ville Lasse att vi skulle gå på bio, men jag tyckte det var taskigt att lämna Tomas ensam, så jag föreslog att Lasse skulle komma över i stället. Då skrek Lasse i luren att det syntes lång väg att jag var kär i Tomas!
Jag blev helt paff. Jag var ju inte kär i honom, det kunde jag ju inte vara, han var ju mammas kille…
Nästa helg var mamma tvungen att jobba igen och hon bad mig att ta hand om Tomas. Vi satt framför teven när Tomas undrade varför jag hade undvikit honom på sista tiden. Då brast allt för mig och jag började storgråta. Tomas höll om mig, tröstade, och som i en dröm hörde jag Tomas säga att han hade förstått att jag hade känslor för honom och att även hans känslor för mig var mer än vänskapliga.
Mitt i bedrövelsen kände jag mig jublande glad: Tomas var kär i mig! Vi glömde allt och började kyssa och krama varandra som om vi aldrig kunde få nog. Men till slut besinnade jag mig. Mamma!

Annons

LÄS MER: Jag krossade min dotters hjärta

Tomas sa att han skulle berätta alltsammans för henne. Men så illa kunde jag inte göra henne. Jag fick Tomas att lova att ingenting säga. Den natten tillbringade vi tillsammans och det var underbart.
Efter det som hänt slutade Tomas att komma hem till oss. Jag tog studenten några veckor senare och åkte direkt ner till pappa som hade flyttat till Malmö. Min mens hade krånglat en del men det brukade den göra när jag hade det stressigt så det var inget jag funderade över. Inte förrän jag började må illa på morgnarna och pappas fru Eva oroligt frågade om jag var med barn.

Till slut fick Eva ur mig hela den omöjliga historien. Dagen därpå tog hon mig resolut till doktorn. Jag var gravid. Eva och pappa ställde upp för mig till hundra procent och jag fick dem att lova att tills vidare inte berätta något för mamma. Jag ringde till mamma och sa att jag hade bestämt mig för att ta ett sabbatsår och stanna kvar i Malmö hos pappa tills jag skulle ta upp mina studier igen. Varken mamma eller Tomas skulle ännu få veta något om barnet.
Tidigt en morgon började värkarna och både Eva och pappa följde med till BB. Just då kände jag mig som den ensammaste människan i världen. Det hjälpte inte att Eva satt och höll mig i handen. Det skulle ju ha varit Tomas som suttit där eller åtminstone min älskade mamma.
Förlossningen blev lång och utdragen och jag var övertygad om att jag skulle dö. Då insåg jag att Tomas måste få veta. Mellan värkarna bad jag Eva att ringa både Tomas och mamma.

LÄS MER: En huvudlös passion kostade mig allt

När min son till sist låg på min arm glömde jag allt. Han var underbar! Hade jag ens tänkt tanken att inte behålla honom? Sedan somnade jag och vaknade av en smekning på kinden. Det var Tomas som satt vid sängen.
Han berättade att mamma redan visste och att hon hade förlåtit oss för länge sedan. Egentligen hade hon aldrig varit kär i Tomas. Hon hade bara behövt trösta sig efter Krister.

Och utanför dörren stod både mamma och Krister. De hade börjat träffas igen och det syntes verkligen att de älskar varandra. En sten föll från mitt hjärta och med min nyfödde son på min arm kände jag allt skulle ordna sig till det bästa för oss allihop – trots allt.
/”Viveca”


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…