Annons

Annons

Linda: Jag trodde han var den rätte för att han var min första kärlek

DET HÄR HÄNDE MIG: Jag var bara 16 år när vi hade en kärlekshistoria, jag och Albin. Jag var vansinnigt förälskad i honom, så där som jag tror att man bara kan vara i tonåren. Så när vi sågs igen var jag beredd att lämna allt...

Sambo i expressfart

Jag var kär och tänkte mig inte för. Jag lämnade allt för att flytta ihop med Albin. Foto: IBL-AOP Bilden är arrangerad.

När Albin gjorde slut med mig blev jag helt förkrossad. Jag var övertygad om att han var mitt livs stora kärlek, den enda som jag någonsin skulle kunna älska.

Så blev det naturligtvis inte. Jag träffade några år senare en man som jag gifte mig med och vi fick två barn tillsammans. Visst tänkte jag på Albin ibland och undrade hur han hade det, men det hade ingen betydelse i mitt vardagliga liv.

Annons

Efter 20 år slutade dock äktenskapet i en uppslitande skilsmässa som fick mig att må mycket dåligt.

I det skedet träffade jag på Albin igen. De gamla känslorna för honom flammade upp och jag betedde mig åter som en tonåring. Jag trodde att det var honom jag väntat på och att ödet åter fört oss samman.

Jag hade en lägenhet där jag trivdes, men kärleken drev mig att nästan direkt flytta ihop med Albin. Han bodde i ett stort fint hus i utkanten av staden. Huset var det inget fel på och jag ville gärna bo på landet.

Huset var redan fullt möblerat så jag sålde av mina saker. Försäljningen gav mig pengar som jag använde till en New York-resa tillsammans med Albin. Det var första gången jag var utomlands och jag njöt av resan.

Men efter bara knappt två år hade alla mina illusioner spruckit. Jag och Albin hade det inte alls bra tillsammans. Det mesta som Albin gjorde irriterade mig. Han strödde saker omkring sig och bäddade aldrig sin säng. Om jag åkte bort innan frukost så var det självklart att Albin lät allting stå kvar framme efter sin frukost, även smör, bröd och ost. Det var en ständig källa till konflikt.

Tvingades att bo kvar

Allt hushållsarbete var mitt ansvar, enligt Albin. Om han inte hade några rena underkläder så använde han samma tills det fanns rena. Han köpte inte flera par så att han hade att byta oftare. Hans dåliga hygien äcklade mig. Jag klarade inte av att ha sex med honom när han luktade snusk och inte ville duscha och borsta tänderna trots att jag bad honom. En karl ska lukta karl tyckte han.

Problemet nu är att det är omöjligt att få tag på en ny lägenhet. Jag har försökt, men jag bor i Uppsala och där är det mycket ont om lägenheter. Jag kan inte heller köpa en bostadsrätt.

Priserna har gått upp väldigt mycket och man måste ha kontantinsats. Jag har bara min förtidspension och den köper man ingen bostad för.

Jag är alltså tvungen att bo kvar hos Albin. Han kommer inte att kasta ut mig. Han älskar mig inte, men han tycker att det är praktiskt att ha mig. Jag fixar ju allt hemma och han kan sitta framför TV:n och dricka öl. Jag känner mig utnyttjad, som ett hembiträde utan lön och utan arbetstider.

Jag tror inte att Albin är helt medveten om min situation. Han förstår nog inte fullt ur hur dåligt jag mår. Kanske beror det på att han är ett oerhört bortskämt ensambarn. Föräldrarna var gamla när de äntligen fick ett barn och det var deras största lycka, ett riktigt under. Undra på att han tror att han är jordens medelpunkt.

Jag vågar inte protestera när Albin vill ha sin kärleksstund. Det blir bara bråk och tjafs då. För husfridens skull ställer jag upp och för att vara helt säker på att jag får bo kvar hos honom.

Jag är i en fälla och kan inte komma ur den.

/”Linda”

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…