Annons

Annons

Jag vill hjälpa katter att må bra!

 

Josephine drömmer om att bli rådgivare.

Josephine och katten Muffin.

Kattälskaren Josephine Norman drömmer om att bli kattrådgivare till andra kattägare. Hon delar gärna med sig av sina tips om hur man går katten att må bra.
Josephine Norman bor med fyra katter i en lägenhet i Älta utanför Stockholm. Att hon jobbar hemifrån gör att hon kan tillbringa mycket tid med sina sötnosar: norska skogkatt­en Thea och Muffin, Hallon och Kanel, som är av den populära rasen ragdoll. Eftersom Josephines egna katter är så trygga och gosiga, får hon ofta frågor från andra katt­ ägare om hur hon har burit sig åt. Kattstudier i England.
–Det handlar ofta om att man måste ha tålamod och vänja kat­ten långsamt vid det den är rädd för – en ny miljö, en annan katt eller till och med matskålen. Man ska tala i lugn ton på kat­tens nivå – aldrig titta uppifrån och ner – och belöna katten när den gör framsteg.
29-­åriga Josephine har länge intresserat sig för hur katter be­ter sig olika situationer – när det kommer en ny katt, när katten får ungar och när man flyttar, till exempel.
––Nu vill jag ta det ett steg längre och därför har jag börjat en ettårig utbildning på distans på Oxford College i England för att ta diplom i kattstudier. Jag vill bli någon form av bete­endevetare, med fokus på katt­er. Mitt mål är att en kattägare ska kunna fråga om råd utan att behöva oroa sig för att det kos­tar pengar, säger hon.
–Det är nämligen pengar som stoppar många människor Från att hjälpa sin katt och ge den vad den behöver; detta kommer jag göra allt jag kan för att stoppa. När hon får höra att hennesråd fått en tidigare skygg katt att komma och lägga sig i knät och spinna, blir hon glad.
––Det är min belöning! Jag vill hjälpa katter att må så bra som de förtjänar.
Annons

 Av Johanne Ländin Foto: Josephine Norman


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…