Annons

Annons

Jag vill inte ha grannens katt hos mig!

Året Runts kattexpert Susanne Hellman Holmström svarar på läsarnas frågor.

grannens katt i min trädgård

Varför trivs grannens katt så bra i min trädgård?

Fråga: Min nya granne har en stor utekatt som trivs på min tomt. Den använder mina rosenrabatter som toalett, dödar koltrastar (2 st) och en gång fann jag den på min vita duk på bordet i uterummet. I uterummet äter jag lunch och träffar mina vänner. Jag har hört av grannen att katten kommer hem med döda möss. Som du förstår har jag talat med grannen, som säger att ”stänger vi in katten kommer den att dö”.
Vad ska jag göra för att slippa denna katt på min tomt? Har köpt Cat & Dog Stop, men det bryr sig katten inte om. Jag har bott här i decennier och trivts, men nu håller trivseln på att försvinna.
/Margit Dahlqvist

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Svar: Det är inte helt lätt att få bort en katt som gillar att hänga i ens egen trädgård. Det finns inga lagar idag som säger att man inte får släppa ut en katt helt fritt. Så du måste försöka skrämma bort katten från din tomt och ditt uterum. Titta över din trädgård om du kan täppa till tydliga kattingångar med nät. Det finns också olika typer av djurskrämmor på marknaden idag. Gå in på www.motavack.se, där finns både sådant som sprutar vatten och ger ifrån sig höga ljud när den känner att något rör sig i närheten. Den kan du rigga upp på kvällar och nätter i sin trädgård. Det finns även en liten tryckluftsbehållare som heter SSSCAT, som blåser luft plötsligt när något kommer för nära. Den är smart att ha i dörröppningen till uterummet. Du hittar den i djurbutiken. Hoppas att dessa goda råd ska hjälpa dig att hålla grannkatten borta.
/Susanne

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…