Annons

Annons

Janssons frestelse med örter

Klassisk julrätt med lite extra mycket örter i blandningen.

janssons frestelse med örter

Janssons frestelse – en vinnare på julbordet!

2 gula lökar
2 msk smör
1 kg potatis
1 förp. ansjovis 125 gram
3 msk finhackad dill
3 msk finhackad persilja
salt, svartpeppar
2 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
2 msk ströbröd
25 g smör, hyvlat
persilja till garnering

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skiva löken. Fräs löken mjuk i smöret, utan att den får färg. Skala och strimla potatisen. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet.

Gilla Året Runt på Facebook

Varva potatis, lök, ansjovis, örter och salt och peppar i en eldfast smord form. Häll på ansjovisspad, grädde och mjölk. Strö över ströbröd och hyvla över smör.

Sätt in i nedre delen av ugnen ca 50-55 minuter, täck med folie om gratängen får för mycket färg.
Garnera med persilja.

Hos oss kan du enkelt fynda nya formar – till vår webbshop >>

Recep av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…